Pretraga

Ponajbolji hrvatski sportaš dijeli stipendije i do 35.000 kuna: Natječaj je već raspisan, provjerite koji su uvjeti

S novom akademskom i školskom godinom krenula je i sezona stipendiranja, a stipendije za studente te učenike dijeli i Zaklada Marin Čilić.  Stipendija se dodjeljuje u nekoliko kategorija – jedna studentu klasične glazbe, četiri su stipendije za učenike osnovne i srednje glazbene škole, a pet je stipendija za mlade sportaše srednjoškolce. Uz to. Čilićeva Zaklada dodjeljuje i bogatu donaciju školi za obnovu laboratorija prirodnih znanosti, ali uz uvjet da škola ima jednog talentiranog učenika u predmetu za koji predlaže obnovu laboratorija.

Foto: Srednja.hr

Proslavljeni hrvatski sportaš Marin Čilić ove će godine kroz svoju Zakladu stipendirati učenike i studente koji su uspješni sportaši i glazbenici, a uz to donaciju dodjeljuje i školi čiji je učenik uspješan u prirodnom predmetu, a za opremanje školskog laboratorija. Svi natječaji otvoreni su do 22. studenog.

– Mi u Zakladi Marin Čilić snažno vjerujemo da je potencijal svakog djeteta neograničen! Uz odgovarajuću potporu, marljiv rad i vjeru u sebe svako dijete može dosegnuti svoj maksimalni potencijal. Mi smo tu kako bismo pružili prostor i financijsku potporu djeci i mladima kojima okolnosti ne idu u prilog te ih sputavaju u dostizanju njihovog maksimalnog potencijala. Kroz obrazovne, sportske i programe ohrabrivanja potičemo okruženje u kojem svatko ima priliku slijediti i ostvariti svoje snove. Projekt je namijenjen darovitim mladim sportašima, klasičnim glazbenicima i učenicima (školama) izvrsnim u prirodnim predmetima, a kojima je potrebna dodatna potpora kako bi u potpunosti razvili svoje vještine i interese. Stipendije su namijenjene isključivo za daljnji razvoj njihovog potencijala. Učenici i studenti koji dolaze iz obitelji lošijeg imovinskog statusa imat će prednost pri dodijeli stipendija, poručuju iz Zaklade.

Natječaj za studenta i učenike glazbenjake

Natječajem Zaklade dodjeljuje se jedna stipendija od 35.000 kuna studentu glazbe. Stipendija se dodjeljuje za naknadu troškova školarine, usavršavanja i seminara, sudjelovanja na natjecanjima (uključujući trošak putnih troškova, kotizacije, smještaja i prehrane tijekom natjecanja) te troškova kupnje glazbenih instrumenata i pomagala. Uz to, Zaklada Marin Čilić dodjeljuje dvije stipendije učenicima osnovnih glazbenih i dvije stipendije učenicima srednjih glazbenih škola. Svaka stipendija iznosi 10.000 kuna. Koji su uvjeti za ostvarenje ovih stipendija provjerite u dokumentu u nastavku.

Natječaj za sportaše

Čilićeva Zaklada dodjeljuje i pet stipendija mladim sportašima i sportašicama individualnih olimpijskih sportova. Svaka stipendija iznosi 10.000 kuna i dodjeljuje se za naknadu troškova članarine, usavršavanja i seminara, kupnje sportske opreme, putnih troškova te sudjelovanja na natjecanjima. Više o ovoj stipendiji i načinu prijave doznajte u dokumentu.

Natječaj za donaciju školi u iznosu od 50.000 kuna

Uz stipendije, dodjeljuje se i donacija jednoj školi u iznosu od 50.000 kuna. Donacija se dodjeljuje državnoj osnovnoj ili srednjoj školi čiji program pohađa učenik ili više njih koji su sudjelovali na državnim natjecanjima iz kemije, biologije, fizike ili informatike. Donacija se dodjeljuje isključivo za adaptaciju i opremanje školskih laboratorija kemije, biologije, fizike i informatike. Tko ostvaruje pravo na ovu donaciju i kako se prijavljuje na natječaj detaljno je opisano u posljednjem dokumentu.