Pretraga

Ponovno je odgođen Interliber, poznato kada bi se konačno trebao održati

A- A+

Interliber je najveći sajam knjige na ovim prostorima, a za 2020. se trebao se održati u studenom. Iako je bio određen i datum te epidemiološke mjere koje će se provoditi na sajmu, sajam je odgođen za ožujak ove godine. No, došlo je do novog odgađanja.

Iz arhive portala srednja.hr: Interliber 2017. / foto: Ivan Božić

Jedan od najposjećenijih sajmova na Velesajmu svake je godine Interliber. Trebao se prvo, pod strogim epidemiološkim mjerama održati u studenom, a onda je se sve zbog buktanja epidemije odgodilo na ovaj ožujak. No, knjigoljupci i dalje nisu došli na svoje – Interlibera ipak neće biti ni ovog mjeseca.

– Obzirom da je i dalje na snazi Odluka o zabrani održavanja sajmova, sajam Interliber odgođen je do rujna ove godine. U dogovoru s najvećim izlagačima i Zajednicom nakladnika i knjižara pri HGK izvanredno je dogovoren novi termin Interlibera u terminu od 28. rujna do 03. listopada 2021. godine, kažu nam iz službe za odnose s javnošću Zagrebačkog velesajma.

Dodatno naglašavaju i kako će realizacija događaja ovisiti isključivo o daljnjem razvoju pandemije covid-19 te odlukama i mjerama Nacionalnog i gradskog Stožera civilne zaštite, a ‘osobito o preporukama epidemioloških službi’.