Pretraga

Poplavljene škole u Obrovcu: Do jedne se uopće ne može doći, nastave nema do daljnjeg

A- A+

Rekordan vodostaj rijeke Zrmanje od 302 centimetra poplavio je ulice, domove, ali i škole u Obrovcu. Voda je poplavila srednju školu koja je nastavu otkazala još sinoć kada je postojala mogućnost od poplave zbog kiše koja je neprestano padala. Do poplavljene osnovne škole se uopće ne može doći, a prognoza najavljuje obilnu kišu tijekom tjedna zbog čega se stanovnici i interventni timovi pripremaju za još veću poplavu.

poplavljena učionica i hodnik u srednjoj školi obrovac, voda prelazi sjedala stolica u školskim klupama

Foto: Zadarska županija | Facebook

Nastava je otkazana do daljnjega u Obrovcu gdje je zbog obilne kiše koja je padala tijekom vikenda došlo do poplave. Kako je objavila Zadarska županija, zbog rekordnog vodostaja rijeke Zrmanje od 302 centimetra, poplavljena je srednja i osnovna škola.

– Voda je ušla u prizemlje srednje škole, dok se do osnovne ne može ni prići. Zbog novonastalih okolnosti nastava se ne održava niti u osnovnoj niti u srednjoj školi, objavili su na Facebooku iz Zadarske županije.

Nastava u Obrovcu u svim školama otkazana do daljnjeg

Srednja škola Obrovac u noći s nedjelje na ponedjeljak obavijestila je učenike i roditelje kako se nastava otkazuje do daljnjeg, a materijalna šteta već je sada velika kao što se može vidjeti i na fotografijama koje je objavila Zadarska županija.

– Pet učionica je poplavilo. Zbornica, kancelarije, dokumentacija, računala su stradala. To je jedan dio škole, škola je na više etaža, stradao je dio koji je ispod razine Zrmanje, rekao je ravnatelj Srednje škole Obrovac Jurica Ćurko za Danas.hr.

Najavljene obilne kiše, strahuje se od novih poplava

Prema prognozi najavljene su obilne kiše od ovog utorka pa se u Obrovcu pripremaju za novu i još veću poplavu te se grade se novi zečji nasipi. Osim najavljene kiše, mještani strahuju i od slijevanja vode iz susjednog Gračaca.

Osim u Obrovcu, probleme s poplavama nakon kiše imaju i u Karlovcu kojemu prijeti poplava u četvrtak uslijed vodostaja Kupe  koji bi tog dana mogao biti 784 centimetra, a vodostaj Korane 757, što je porast od 134 centimetra. Za sada nema informacija da je nastava u karlovačkim školama otkazana.

Copy link
Powered by Social Snap