Pretraga

Popularna zagrebačka gimnazija objavila datum prijemnog, pojasnili su i što će se ispitivati

A- A+

Među srednjim školama koje za upis provode prijemne ispite je i Gimnazija Tituša Brezovačkog u Zagrebu. Iz škole su osmaše obavijestili kako se ispit provodi 30. lipnja, a bodovni prag za upis ove škole iznosit će 77 bodova.

Foto: Pexels

Gimnazija Tituša Brezovačkog i ove će godine za upis provoditi prijemni ispit koji se održava 30. lipnja 2021. godine u 14.30 sati u I. gimnaziji, Avenija Dubrovnik 36.

Prag je 77 bodova

– Bodovni prag za upis u GTB je 77. Boduju se ocjene iz Hrvatskoga jezika, Matematike, stranog jezika, Geografije, Povijesti i Fizike. Osim natjecanja iz navedenih predmeta, za upis u Gimnaziju Tituša Brezovačkog boduje se i natjecanje iz fizike, stoji u obavijesti škole.

Podsjetimo, programe ove kao i drugih škola učenici mogu prijavljivati u elektroničkom ustavu upisa u srednje NISpuSŠ od 25. lipnja. Ako školu, a time i ispit prijavi manje od 130 kandidata, ispit se neće provesti zbog epidemiološke situacije i svi kandidati koji prođu bodovni prag ostvaruju pravo upisa.

Na sam ispit u Tituš osmaši moraju doći najmanje 20 minuta prije početka provjere. Svaki kandidat na razredbenom ispitu treba imati identifikacijski dokument s fotografijom, zaštitnu masku  te kemijsku olovku s plavom ili crnom tintom.

Iz škole napominju i kako je prilikom ulaska obvezna dezinfekcija ruku i potplata obuće. Kandidatima će na ulasku biti mjerena temperatura, potom pokazuju identifikacijski dokument dežurnom nastavniku koji ih upućuje u učionicu bez zadržavanja na hodnicima i uz pridržavanje međusobnog razmaka.

Što će obuhvaćati prijemni?

Razredbeni ispit iz matematike obuhvaća Nastavni plan i program za osnovnu školu. Ispituju se kompetencije iz područja: brojevi, algebra, geometrija, statistika i vjerojatnost (računske operacije s realnim brojevima; odnosi među brojevima, omjeri i postotci; operacije s algebarskim izrazima; proporcionalnost i obrnuta proporcionalnost, linearna funkcija; linearne jednadžbe i sustavi; ravninska i prostorna geometrija; mjerenje u geometriji; koordinatni sustav u ravnini; prikazivanje i analiza podataka; vjerojatnost slučajnog događaja).
Razredbeni ispit iz hrvatskoga jezika obuhvaća Nastavni plan i program za osnovnu školu. Ispituje se znanje iz područja: pravopis, promjenjive i nepromjenjive vrste riječi, glasovne promjene, gramatičko ustrojstvo rečenice, vrste rečenica, nezavisnosložene rečenice, zavisnosložene rečenice, teorija književnosti (vrste rima, stilska izražajna sredstva…).

Ispit nije eliminacijski

Pravila škole kažu kako kandidat temeljem ovog ispita može ostvariti najviše pet bodova koji se izražavaju na dvije decimale. Važno je za naglasiti i kako ovaj ispit nije eliminacijski.

Nakon što kandidati ostvare pravo upisa, u školu u koju su upali moraju dostaviti upisnice. kada je riječ o Gimnaziji Tituša Brezovačkoga u Zagrebu, upisnice će se primati samo 12. srpnja od 8.00 do 14.00 sati u prostoru I. gimnazije (južni ulaz), a mogu poslati i elektroničkim putem, na adresu [email protected]

Iz škole su podsjetili i kako je zgrada Gimnazije Tituša Brezovačkog stradala u potresu 22. ožujka 2020. i trenutno je u tijeku obnova. Povratak u obnovljenu zgradu predviđen je 1. listopada 2021., a po povratku nastava će se odvijati samo u jutarnjoj smjeni od 8.15 do 14.15 sati, poručuju iz škole.


Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika.

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap