Pretraga

Posjetite nikad sadržajniju Noć kazališta

A- A+

Peta po redu Noć kazališta se održava danas diljem Hrvatske, ali i Europe. Nikad sadržajnija manifestacija je okupila kulturne ustanove iz 10 europskih zemalja, a u Lijepoj našoj kazališne daske ne miruju već od ranog jutra.

Diljem Hrvatske održava se večeras, peta po redu, Noć kazališta. Inače u ovoj manifestaciji 2013. godine sudjeluju 94 institucije u 38 gradova, a osim Lijepe naše u spomenuti kulturni događaj su se uključile i druge europske države. Osim Hrvatske u europskoj Noći kazališta sudjeluju svi naši susjedi te Slovačka, Austrija, Belgija, Češka i Bugarska.

– Ovim putem se promiče stvaranje profesionalnog i amaterskog kazališnog stvaralaštva, a namjera nam je približiti kazalište ljudima i privući što više gledatelja.

Noć kazališta želi postati prepoznatljivom manifestacijom u cijeloj Europi, zaključili su organizatori manifestacije.

Izdvojeni članak

Ovogodišnji Interliber neće predstavljati običnu rasprodaju knjiga

U Lijepoj našoj se očekuje sudjelovanje više kazališta i kulturnih institucija nego prijašnjih godina, ali isto tako i bolji odaziv građana. S predstavama se započelo još jutros, a prve su održane na zagrebačkoj Maloj sceni te u Gradskom kazalištu lutaka u Rijeci. Posljednja predstava u sklopu Noći kazališta započet će u 23.59 u Gradskom kazalištu u Jastrebarskom.

Najaktivnija će po običaju biti zagrebačka kazališta te će Dječje kazalište Dubrava odigrati čak osam predstava, a dvije manje Teatar Exit. Od nezagrebačkih ustanova najaktivnije će biti u Sinju gdje se u Pučkom kazalištu planira odigrati šest izvedbi.

Cijeli program pogledajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap