Pretraga

Posjetite tribinu 18. gimnazije u Zagrebu ‘S mature na…?’

A- A+

U sklopu Tribine 18 učenici zagrebačke XVIII. gimnazije organiziraju četvrtu tribinu ‘S mature na…?’. Ista se održava večeras s početkom u 20 sati, a gosti su Boris Jokić s Instituta za društvena istraživanja, Neven Jovanović s Filozofskog fakulteta te Josip Šabić, djelatnik Centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Učenici iz retoričke grupe u zagrebačkoj 18. gimnaziji odlučili su organizirati niz od četiri tribine pod nazivom Tribina 18 uz slogan ‘Ne budi glaskoji šuti!’. U sklopu tog projekta večeras se u 20 sati u prostorijama škole održava zadnja tribina pod nazivom ‘S mature na…?’

Izdvojeni članak

Učenici 18. gimnazije organiziraju tribinu ‘Ne budi glas koji šuti!’ za sve zagrebačke studente i srednjoškolce

Gosti tribine su Boris Jokić s Instituta za društvena istraživanja, profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu Neven Jovanović i djelatnik Centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Josip Šabić.

Kako navode iz organizacije, to jest članovi retoričke grupe, cilj projekta je informirati mlade i potaknuti ih na raspravu o aktualnim društvenim problemima te ih učiniti aktivnim sudionicima društvenih događanja.

Dosadašnje tri tribine ‘Ne budi glas koji šuti‘ o društvenom angažmanu mladih, ‘(Ne)ovisan’ o problemu ovisnosti te ‘Građani opasnih namjera’ o uvođenju građanskog odgoja u škole, pokazale su se jako uspješnima. Na istima se okupio veliki broj posjetitelja te su vođene dinamične rasprave, a isti rezultati očekuju se i od večerašnje tribine vezane uz državnu maturu.

Posjetite tribinu 18. gimnazije u Zagrebu ‘S mature na…?’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap