Pretraga

Poslušajte kako slijepi 15-godišnji genijalac svira klavir

A- A+

KuhaO Case, 15-godišnji Havajac, slijep je od rođenja no to ga nije spriječilo da prije tri godine počne svirati klavir. Tada je otkrio svoj veličanstveni talent. On je u stanju nakon par minuta slušanja neke pjesme ili glazbenog komada istu odsvirati i interpretirati iz prvog pokušaja. 

Ne vidi, a ni klavir nema

Havajski tinejdžer je svjetsku slavu stekao nakon što je njegov prijatelj snimio YouTube video u kojem KuhaO demonstrira svoju neobičnu vještinu. Naime, slijepi 15-godišnjak nakon par minuta slušanja nekog glazbenog djela u stanju je sjesti za klavir i isti komad odsvirati iz prve. Njegove videosnimke je pogledalo više od 650 tisuća ljudi.

Ovaj talentirani pijanist po tipkama upire svega tri godine, a već sad mu nije problem kroz svoje glazbalo presvirati čak i komade elektronske glazbe iako ne posjeduje  ni vlastiti instrument.

Ime mu označilo put

Svatko tko je upoznao njegov dar, proročkim smatra i ime koje su mu roditelji nadjenuli. Naime, KuhaO na havajskome znači nesvakidašnji ili fantastični, a njegovo srednje ime Makana se prevodi kao dar. A ovaj mladić svakako ima nesvakidašnji dar što su prepoznali i glazbeni producenti.

Tako je nedavno KuhaO u studiju u Utahu snimio svoj prvi samostalni album koji će mu pomoći da ostvari svoj cilj. – Ja samo želim svojom glazbom doprijeti do ljudi i dirnuti ih, kazao je genijalni Havajac.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap