Pretraga

Poznajete li dečka koji vraća vjeru u ljudski rod? ‘Dok je većina trubila i ljutito mahala, on nas je spasio gaseći plamteći auto’

A- A+

Nemili događaj jučer je u Zagrebu zadesio dvije sestre – nasred ceste zapalio im se automobil. I dok je većina vozača trubila, mahala im da se maknu po strani, stvar je spasio jedan mlađi muškarac, koji se i prije dolaska vatrogasaca bacio na gašenje vatre.

Foto: Facebook grupa ‘Zakaj volim Zagreb’, fotografija događaja preuzeta uz odobrenje autorice

U grupi ‘Zakaj volim Zagreb’ građani često dijele svoje priče i pozitivna iskustva, no ono jučerašnje koje je opisala jedna Zagrepčanka zaista vraća vjeru u ljudski rod. Nakon što se njoj i sestri na raskrižju zapalio automobil, jedan je mladić spriječio možda još veću nesreću.

Izdvojeni članak

Pozitivna strana velikog požara: studenti kolegama pružili utočište i utjehu

– Neizmjerno hvala dečku (na slici 1. lijevo i njegovom prijatelju) koji nas je danas oko 14:30 spasio gaseći plamteći auto već prije dolaska vatrogasaca. Jedini koji nam je uskočio u pomoć i snašao se odmah. Ako ih netko prepoznaje neka se javi. Jedno užasno iskustvo koje je imalo sretan završetak zahvaljujući njima. Naime auto se sestri i meni zapalilo na raskrižju… Dok je većina ljudi trubila i mahala ljutito rukama, dok su neki stajali sa strane, neki i fotografirali, dok su neki samo prolazili, neki davali ‘pametne savjete’… ti dečki su stali sa strane, tražili vatrogasne aparate i odmah krenuli u akciju gašenja vatre, objašnjava Zagrepčanka koja nam napominje kako su ona i sestra izašle iz auta čim se počelo dimiti, a dečki su ugasili već razbuktalu vatru.

No, ljudskost jednog od te dvojice mladića nije stala ‘samo’ na tome. On je, naime, nakon nesretnog događaja srdačno nastojao pružiti utjehu i podršku.

– Povrh svega našli vremena da nas utješe. Divan dečko koji me u trenutku šoka zagrlio i tješio govoreći kako je to samo auto i da će biti još auta i da je bitno da smo mi dobro. Hvala mu od srca. ❤️ Samo mi je žao što ga ime nisam uspjela upitati. Hvala još jednom, poručuje gospođa.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap