Poznat datum održavanja važnog događanja za sve koji upisuju srednju: Na ‘Dojdi osmaš’ predstavlja se 80-ak škola

Brojni osmaši već su sada u pomalo stresnom stanju, budući da je pred njima velika odluka koja će im oblikovati daljnji životni put – koju srednju upisati? Dio zagrebačkih učenika još uvijek nije dobro upoznati sa školama i koje im mogućnosti pojedine nude. Upravo je to glavni razlog održavanja manifestacije ‘Dojdi osmaš, Zagreb te zove’, koja se održava već za dva tjedna.

foto: Ivan Božić|srednja.hr
foto: Ivan Božić|srednja.hr

Ako su i pred vama upisi u srednju ili vas jednostavno zanima što to svojim učenicima nude pojedine zagrebačke srednje škole, svakako rezervirajte datum 11. svibnja. Upravo tog petka održat će se manifestacija ‘Dojdi osmaš, Zagreb te zove!’.

foto: Ivan Božić|srednja.hr
[FOTO] Dronovima, akrobacijama i pokusima privlačili učenike da upišu njihovu srednju školu

Gradski ured za obrazovanje, već petnaestu godinu zaredom, organizira manifestaciju ‘Dojdi osmaš, Zagreb te zove!’ tijekom koje srednje škole Grada Zagreba predstavljaju svoje obrazovne programe učenicima osmih razreda osnovnih škola kako bi im odluku o izboru primjerene škole i nastavku obrazovanja učinile što lakšom. Ovogodišnja manifestacija ‘Dojdi osmaš, Zagreb te zove!’ održat će se na Trgu Nikole Šubića Zrinskog (Park Zrinjevac) u petak, 11. svibnja 2018. godine, od 10 do 16 sati, kažu nam iz Gradskog ureda za obrazovanje.

Taj Ured organizator je događanja zajedno s Prirodoslovnom školom Vladimira Preloga, Školom za grafiku, dizajn i medijsku produkciju te Ugostiteljsko-turističkim učilištem.

10 zagrebačkih srednjih škola koje upisuju najbolji učenici

Manifestacija, kažu organizatori, budućim srednjoškolcima pruža priliku da se na jednom mjestu upoznaju s brojnim gimnazijskim, strukovnim i umjetničkim programima 80-ak zagrebačkih srednjih škola.

– Učenici i posjetitelji moći će tijekom razgledavanja štandova uživati i u prigodnom umjetničkom programu, odnosno glazbeno-scenskim nastupima zagrebačkih srednjoškolaca. Tom će se prigodom učenici moći upoznati s programima srednjih škola, razgovarati s učenicima i profesorima, saznati više o radu i svakodnevici učenika u pojedinim školama, kao i o njihovim redovnim, izbornim i fakultativnim programima te dodatnim obrazovnim i sportskim aktivnostima, poručuje Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje.

Kako je izgledao prošlogodišnji ‘Dojdi osmaš, Zagreb te zove!’ možete vidjeti u fotogaleriji na ovoj poveznici. Koje su, pak, srednje škole u Zagrebu koje su lani upisivali najbolji učenici, provjerite ovdje.

Već sada svoje bodove za upis u srednju školu možete izračunati uz pomoć ovog kalkulatora.

Odgovori