Pretraga

Poznat datum prijemnog ispita za jednu od najpopularnijih gimnazija, zagrebački MIOC

A- A+

Prošle je godine u top tri gimnazijska programa koje su upisivali najbolji osmaši u Hrvatskoj ušao program prirodoslovne gimnazije u zagrebačkoj XV. gimnaziji, poznatijoj kao MIOC. Osmaši koji žele upisati tu školu polažu prijemni ispit iz matematike, a datum ovogodišnjeg je poznat.

XV. Gimnazija u Zagrebu / Foto: Silvija Vuković, srednja.hr

Za upis u 1. razred srednjih škola, škole mogu bodovati dodatni element kroz provjeru posebnih znanja. Jedna od gimnazija koja provodi takav oblik prijemnog ispita i to iz matematike zagrebačka je XV. gimnazija (MIOC).

Rokovi važni za osmaše koji žele u MIOC

Izdvojeni članak
Prirodoslovna škola Vladimira Preloga

Poznat datum prijemnog za srednju koju su lani upisivali najbolji: Evo koje gradivo morate znati

Ovih dana škola je objavila kako će osmaši prijemni polagati u srijedu, 15. srpnja u 9 sati. Napomenimo kako prijave škola u Nacionalnom informacijskom sustavu upisa u srednje (NISpuSŠ) započinju 8. srpnja, a za škole koje imaju prijemne poput MIOC-a, prijave završavaju 12. srpnja.

Rezultati prijemnog bit će objavljeni dan nakon pisanja, 16. srpnja na web stranici škole, a isti dan kandidati mogu dobiti i svoje ispite  na uvid.

Prijemni za kandidate s teškoćama u razvoju održava se 1. srpnja u 11 sati, a rezultati će biti objavljeni istoga dana.

20 zadataka u 60 minuta

Prema pravilniku MIOC-a o provođenju provjere posebnih znanja, na temelju prijemnog kandidat može ostvariti maksimalno pet bodova za upis, i nije eliminacijski.

Izdvojeni članak

Pohađali je Krleža, Matoš i Šenoa: Najstarija srednja u Hrvatskoj danas slavi 413. rođendan

Ispit je pisani, sastoji se od 20 zadataka višestrukog izbora i kratkih odgovora i svaki od njih donosi maksimalno 0,25 bodova. Za rješavanje učenici na raspolaganju imaju vrijeme od 60 minuta i za vrijeme pisanja nije dopuštena uporaba džepnog računala. Prijemni ispit piše se kemijskom olovkom, a od pribora učenici uz sebe smiju imati još i ravnalo, trokute, grafitnu olovku i gumicu.

– Provjera posebnih znanja obuhvaća sadržaj nastavnog predmeta Matematike prema Nastavnom planu i programu za osnovnu školu i obuhvaća matematičke kompetencije iz područja: brojevi, algebra, geometrija, statistika i vjerojatnost (računske operacije s realnim brojevima; odnosi među brojevima, omjeri i postotci; operacije s algebarskim izrazima; proporcionalnost i obrnuta proporcionalnost, linearna funkcija; linearne jednadžbe i sustavi; ravninska i prostorna geometrija; mjerenje u geometriji; koordinatni sustav u ravnini; prikazivanje i analiza podataka; vjerojatnost slučajnog događaja), stoji u Pravilniku o provođenju upisa u zagrebački MIOC.

Napomenimo za kraji i kako se prijemni za IBMYP, međunarodni program MIOC-a održava 13. srpnja. U 9 sati je provjera znanja iz engleskog jezika, a u 11 iz matematike.

Izračunajte bodove i pronađite srednju baš za sebe!

Izdvojeni članak
Projekt predstavljanja srednjih škola

Online predstavljanje škola: Predstavljamo naš novi projekt koji će olakšati odabir tisućama učenika

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika.

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola.

Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

Popis 20 gimnazija i strukovnih škola koje su lani upisali najbolji osmaši diljem Hrvatske možete vidjeti ovdje, a važne datume ovogodišnjeg ljetnog roka na poveznici.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [203.91 KB]

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [208.68 KB]

Share via
Copy link
Powered by Social Snap