Pretraga

Poznat epilog priče s krađom tramvaja u Zagrebu: Evo kakva sankcija čeka 19-godišnjaka

A- A+

Poznat je epilog priče s krađom ZET-ovog tramvaja koja se proteklog tjedna dogodila u Zagrebu. Mladić (19) koji je protekle srijede ukrao tramvaj s okretišta na Trešnjevci te ga provozao četiri stanice, ipak neće biti pritvoren. Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu naložilo mu je mjeru opreza obveze redovitog javljanja državnom tijelu.

Tramvaj u Zagrebu | Foto: Ramona Ščuric, srednja.hr

Protekle srijede uvečer na Remizi u Zagrebu otuđen je tramvaj – u njega je ušao nepoznati mladić te ga vozio po Trešnjevci. Nakon provedene istrage mladić koji je ukrao tramvaj pronađen je i priveden na području PU osječko-baranjske, a ispostavilo se da je riječ o 19-godišnjaku.

Ove subote mladića je ispitalo Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari. Neće u pritvor. Kako je priopćeno, izrečena mu je mjera obveze redovitog javljanja državnom tijelu.

Izdvojeni članak

Uhićen mladić koji je ukrao tramvaj, ima 19 godina: Policija objavila detalje, prijete mu ozbiljne kazne

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 19-godišnjak 6. travnja 2023., oko 23 sata u Zagrebu, u nakani da neovlašteno uporabi tuđu pokretnu stvar, preskočio ogradu kojom je ograđen prostor trgovačkog društva ‘Zagrebački električni tramvaj’ i ušao u tramvaj koji je bio pripremljen za jutarnji izlaz i parkiran na kolosijeku. Osnovano se sumnja da je osumnjičenik ušao u vozački prostor tramvaja i izvezao se iz ograđenog prostora te nastavio vožnju tramvajskom prugom Ozaljskom ulicom u smjeru istoka, a tramvaj je zaustavio u Tratinskoj ulici nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru. Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu naložilo je osumnjičeniku mjeru opreza obveze redovitog javljanja državnom tijelu, stoji u priopćenju ODO Zagreb.

Podsjetimo, mladić je tijekom svoje ‘avanture’ u kojoj je tramvaj vozio 1.400 metara objavio i snimku vožnje na kojoj se čuje kako se hvali da vozi tramvaj i izgovara rečenice ‘di ste sada p**ke, di ste sada, e je**m vam mater. Taj je video, zajedno s prijavom od strane ZET-a, stigao do policije koja je utvrdila gdje se mogući počinitelj nalazi. U petak u večernjim satima, policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske uhitili su 19-godišnjaka na svom području, nakon čega je uslijedilo kriminalističko istraživanje.

Copy link
Powered by Social Snap