Pretraga

Poznata imena učenika koji su najbolji u matematici, pogledajte i iz kojih škola dolaze

A- A+

Ukidanjem mjera vezanih uz epidemiju, natjecanja u znanju konačno su se vratila na staro i održavaju se uživo. Tako je proteklog tjedan održano i Državno natjecanje iz Matematike. Ovog ponedjeljka Agencija za odgoj i obrazovanje obavila je i konačne rezultate natjecanja pa su poznata i imena najboljih učenika.

Foto: Louis Bauer; pexels

Nakon školske pa županijske razine, red je došao da najbolji učenici matematičar odmjere snage i na Državnom natjecanju iz Matematike. Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je konačne rezultate tog natjecanja iz kojih je vidljivo koji su učenici ostvarili najbolji uspjeh kao i iz koji škola oni dolaze.

Najbolji osnovnoškolci

Za osnovnoškolce se natjecanje na državnoj razini provodi od petog razreda, a najbolji od tih najmlađih natjecatelja ove je godine Jerko Matuško iz OŠ ‘Vladimir Nadzor’ Ploče. Drugo mjesto odnio je Lav Mlinar iz OŠ Manuš-Split, dok je treći Jakov Vučković iz OŠ Ivana Lovrića u Sinju.

Među šestašima je bila najbolja Antonela Božić, učenica OŠ kneza Mislava Kaštel Sućurac, drugi je Ivan Katalenić iz OŠ Sveti Martin na
Muri, a treći Lovro Kličković, učenik OŠ Šime Budinića – Zadar.

Jednak broj bodova i prvi rang u kategoriji sedmih razreda dijele Fran Čačinović iz OŠ Dragutina Domjanića Zagreb i Gabriel Katić, učenik OŠ Bartola Kašića Zagreb. Ivan Pilipović iz OŠ Alojzija Stepinca Zagreb rangiran je kao treći u kategoriji za sedme razrede.

Na Državnom natjecanju iz Matematike u kategoriji osmih razreda najbolji je Fabijan Cikač, učenik Osnovne škole Kajzerica u Zagrebu, dok je druga Mila Maretić iz VI. osnovne škole Varaždin. Treće mjesto s istim brojem bodova pripada Maši Dobrić iz OŠ Jure Kaštelana u Zagrebu te Kristijanu Šimoviću iz OŠ Lučko.

Najbolji srednjoškolci u A varijanti

Za učenike srednjih škola Državno natjecanje iz Matematike se odvija u dvije varijante A i B. Učenici prirodoslovno-matematičkih gimnazija mogu se natjecati samo u A varijanti. Učenici ostalih srednjih škola na školskoj razini mogu odabrati natjecanje u A ili B varijanti i na višim razinama kategorija natjecanja ne može se promijeniti.

Konačni rezultati koje je objavila Agencija za odgoji i obrazovanje kažu da je u A varijanti među učenicima prvih razreda najbolji bio Nikola Vujica iz XV. gimnazije Zagreb. Drugi je Marko Hrenić iz Prve gimnazije Varaždin, a trećerangirani je Val Karan iz XV. gimnazije u Zagrebu.

Među učenicima drugih razreda u A varijanti najbolja je Patra Grubišić iz Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik. Nakon nje slijede Barbara Kelava iz Prve gimnazije Varaždin te David Lang iz XV. gimnazije Zagreb.

Kada je riječ o učenicima trećih razreda koji su polagali ispit A varijante, najbolji je bio Namik Agić iz XV. gimnazije Zagreb. I sljedeća dva mjesta zauzeli su učenici zagrebačkog MIOC-a, a to su Janko Bušelić i Adian Anibal Santos Sepčić.

Prvo mjesto među maturantima u A varijanti pripada Vanji Vukmanović iz XV. gimnazije Zagreb. Drugi je bio Dorijan Lendvaj iz iste škole, dok je Hrvoje Žepalo iz Srednje škole Krapina zauzeo treće mjesto.

Izdvojeni članak
ispit

Naši učenici u velikoj ‘berbi’ medalja: Na dva ugledna natjecanja osvojili ih čak – sedam

Najbolji srednjoškolci u B varijanti

Među učenicima koji su se natjecali u B varijanti u kategoriji prvih razreda, najbolji je bio Patrik Cvetek iz Elektrotehničke škole Split. Drugi je Petar Marić iz Srednje škole Dugo Selo, dok je treće mjesto pripalo Zvonku Andrijeviću iz II. gimnazije Zagreb.

U ovoj varijanti su među učenicima drugih razreda najbolji bili Antun Kasalo iz Gimnazije Sesvete i Danijel Pilaj iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. Trećerangirani su Karlo Levanić, učenik Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin te Sonja Rajko iz Srednje škole Mate Balote Poreč.

Tin Jovanović iz Graditeljske tehničke škole Zagreb najbolji je među matematičarima trećih razreda koji su se natjecali u B varijanti. Na drugom je mjestu Lucija Stipetić iz Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana u Ogulinu, a treća je bila Dora Gašparić iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec.

Maturant Bruno Bršić iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile u Pazinu bio je najbolji među učenicima četvrtih razreda. Drugo mjesto odnio je Antonio Jurešić iz Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir u Krku, dok je trećerangirana Ivona Bosec iz Srednje škole Marka Marulića u Slatini.

Konačne rezultate Državnog natjecanja iz Matematike možete vidjeti u dokumentu u nastavku. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.30 MB]

Na portalu srednja.hr nedavno smo pokrenuli Alumni prokjekt. Alumni dio portala je popis svih dobitnika Oskara znanja, državne nagrade koja se dodjeljuje učenicima za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima. Riječ je o projektu koji mapira najbolje hrvatske učenike i profesore prema kriteriju dobivenih Oskara, a partner tog projekta je Hrvatska zajednica županija.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap