Pretraga

Poznati datumi prijava kandidata za učeničke domove za sljedeću školsku godinu

A- A+

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo je odluku o uvjetima za prijam učenika u učeničke domove u školskom godini 2016./2017. Održat će se dva upisna roka za kandidate, pa je tako prvi, onaj ljetni,  8. srpnja, a jesenski je rok 1. rujna.

ss-aseno-garesnica.skole.hr

Prema odluci MZOS-a, uslugama odgojnih aktivnosti, smještaja i prehrane učeničkoga doma mogu se koristiti redoviti učenici srednjih škola u Republici Hrvatskoj koji se školuju izvan mjesta stalnoga boravka i koji su hrvatski državljani, Hrvati iz drugih država, djeca državljana iz država članica Europske unije te strani državljani iz zemalja izvan EU.

Izdvojeni članak

MZOS donio odluku o iznosu subvencija i kvoti za subvecionirano stanovanje

Na nepopunjena mjesta učenički dom može primiti i studente hrvatskih visokih učilišta koji su hrvatski državljani ili Hrvati iz drugih država isključivo s liste prvenstva koju utvrde studentski centri.

Sa svakim učenikom ili studentom učenički dom sklapa ugovor o međusobnim pravima i obavezama.

Pravo izravnog prijema mogu ostvariti učenici kojima su oba roditelja preminula i/ili učenici koji su upisali program obrazovanja u školi koja u sastavu ima učenički dom. Broj bodova učenik ostvaruje u visini prosječne ocjene posljednja razreda osnovne škole pomnoženo s koeficijentom 15. Učenik čiji je roditelj preminuo ostvaruje dodatnih 10 bodova, a isto toliko bodova može ostvariti i učenik s posebnim socijalnim statusom. Posebne pogodnosti imaju i djeca Hrvatskih branitelja koja također mogu ostariti dodatan broj bodova. Detaljnije uvjete ostvarenja prava na učenički dom, možete pročitati ovdje.

Učenici će se prijavljivati za prijam i upisivati u učeničke domove u ljetnome i jesenskom upisnom roku. Tako je prijava kandidata na ljetnom roku 8. srpnja, a prijava na jesenskom upisnom roku 1. rujna. Ostale važnije rokove možete vidjeti u tablici u nastavku.

Poznati datumi prijava kandidata za učeničke domove za sljedeću školsku godinu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap