Pretraga

Poznati detalji tragedije u Daruvaru: Dječak biciklom naletio na auto kojim je upravljao maturant i poginuo

A- A+

Nakon završetka slavlja povodom posljednjeg dana škole u Daruvaru je došlo do velike tragedije. Devetogodišnji dječak biciklom se zaletio u automobil u pokretu kojim je upravljao maturant Tehničke škole. Učenik drugog razreda osnovne škole smrtno je stradao, dok je maturant zadobio tešku tjelesnu ozljedu.

Ivan Klindić/www.ivanklindic.info

Grad Daruvar zavijen je u crno nakon tragičnog događaja koji se ondje dogodio u utorak oko 13:30 sati. U prometnoj nesreći smrtno je stradao devetogodišnji dječak, koji se biciklom zaletio u automobil u pokretu, a kojime je upravljao maturant Tehničke škole Daruvar.

Izdvojeni članak

Riječka studentica likovne akademije poginula u prometnoj nesreći

– Danas oko 13,30 sati, u Daruvaru, 9-godišnji dječak upravljao je dječjim biciklom makadamskom prilaznom cestom iz smjera Daruvarskog jezera. Dolaskom do asfaltiranog raskrižja s Ulicom Podborje nije se zaustavio te je prednjim dijelom bicikla udario u desna bočna vrata osobnog automobila marke “Ford” (DA) kojim je u smjeru Ulice Krste Frankopana upravljao 19-godišnji vozač. Nakon udarca biciklista je odbačen na desnu bankinu, a vozilo je sletjelo u lijevi putni jarak i prednjim dijelom udarilo u drveni stup električne mreže. U ovoj prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradao biciklista, dok je 19-godišnji putnik iz automobila zadobio tešku tjelesnu ozljedu, izvijestili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Dodaju, očevidom na mjestu događaja rukovodio je zamjenik Općinske državne odvjetnice u Bjelovaru koji je odredio obavljanje obdukcije i provođenje ostalih dokaznih radnji kako bi se utvrdio uzrok ove prometne nesreće. Ovo je treća poginula osoba u prometnim nesrećama ove godine na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Da je u nesreći sudjelovao učenik njihove škole, potvrdila je još jučer u popodnevnim satima ravnateljica Tehničke škole, Sanja Klubička.

– S velikim žaljenjem obavještavam vas da se dogodila velika tragedija. Sve tri srednje škole u Daruvaru svake godine organiziraju program za maturante na zadnji dan nastave na sportskim terenima „Sokol“. Predviđeno trajanje bilo je od 8:00 do 13:00 sati prema programu koji su dobili svi razrednici i u kojem su navedene sve aktivnosti za učenike. Program je završio nešto prije 13 sati i stručne suradnice koje su cijelo vrijeme bile s učenicima i nastavnicima izvijestile su me da je sve prošlo u redu i da su se učenici razišli kućama. Oko 15:00 sati nazvala me stručna suradnica i javila da je naš učenik izazvao prometnu nezgodu sa smrtnim ishodom. Prestrašno i pretužno je to što se dogodilo i nemam riječi kojima bih iskazala tugu i žaljenje koje osjećaju svi učenici i zaposlenici Tehničke škole Daruvar. Iako sam svjesna da je gubitak nenadoknadiv, obitelji izražavam najiskreniju sućut, poručila je ravnateljica Kubička.

Copy link
Powered by Social Snap