Pretraga

Poznati finalisti srednjoškolskog projekta Slagalica

A- A+

Nakon dugo iščekivanja, žiriji sastavljeni u tvrtkama partnerima odabrali su po tri najbolja projekta koji će dobiti priliku prezentirati svoje radove na velikom finalu u Zagrebu 16. siječnja. Zadatak nije bio lagan, s obzirom na to da je u III. izdanju Slagalice pristigao najveći broj prijava timova.

Slagalica – Složi svoje rješenje, projekt je u organizaciji portala srednja.hr s kojim se spajaju inovativne tvrtke i kreativni srednjoškolci/ke iz Hrvatske. Tvrtke partneri zadaju zadatak (Slagalica) za koji su učenici morali ponuditi svoja rješenja. Tvrtke partneri odabrali su tri najbolje projekta da predstave svoje ideje u Zagreb na velikom finalu 16. siječnja, a na samom finalu odabire se konačan redoslijed najbolje plasiranih projekata. Svaki tim mogao je imati od minimalno jednog do maksimalno tri učenika/ca kao članove. Također, timovi su mogli, ako su to htjeli, imati pridruženog mentora koji moraju biti srednjoškolski profesor/ica.

Zahvaljujemo se svim timovima koji su odvojili vrijeme da pripreme i pošalju projekte, s čime su otežali odabir žiriju, ali i učinili projekt još kvalitetnijim. Na veliko finale su pozvani svi sudionici, a Facebook event možete pronaći ovdje. Finalisti će dobiti detaljnije upute za finale tijekom sutrašnjeg dana. Za prva tri projekta osigurane su novčane nagrade ili nagrade u jednakoj protuvrijednosti. Profesori koji će sa svojim timovima biti među tri najbolja projekta dobivaju nagradu isključivo u financijskom obliku.

Čestitke svim finalistima i njihovim mentoricama!

Finalisti INA: Osmislite online igricu za INA Junior Freshhh i osvojite vrijedne nagrade

 • Patrick Kasaić, Jakov Stanešić, Lovro Novinc – Gimnazija Sisak – Mentorica Blaženka Slovenec
 • Marija Dragošević – III. Gimnazija Split
 • Juraj Kukić, Alen Papak – Gimnazija Sisak – Mentorica Blaženka Slovenec

– Hvala svima na poslanim rješenjima Ininog zadatka! Našem žiriju nije bilo nimalo lako, ali nakon dugog vijećanja ipak smo došli do najbolja tri rješenja. Onim najboljima savjetujemo da za finale svoja rješenja pokušaju što više povezati sa naftnom industrijom s obzirom da nam je uz prirodoslovne znanosti važno promovirati i samu naftnu industriju. Nadalje, savjetujemo da dodatno razradite vaše zadatke, način bodovanja i ciljeve igre te da još jednom provjerite jeste li obuhvatili sve tražene sastavnice zadatka i nadopunite ih po potrebi. Veselimo se druženju u finalima!, poručili su iz Ininog žirija.

Finalisti HTC Hrvatska: [Slagalica ’16] Osmislite HTC Smartphone iz budućnosti i osvojite mobitel

 • Teo Domines Peter – Srednja škola Pavla Rittera Vitezovića u Senju
 • David Hrženjak, Marta Kostelić, Leon Žužić  – Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski – Mentorica Božica Ostermann
 • Marija Dragošević –  III. Gimnazija Split – Mentorica Ana Oreb

– HTC Hrvatska je već treću godinu zaredom ponosan partner Slagalice – jedinog Case Study natjecanja isključivo namijenjenog srednjoškolcima. Iz godine u godinu pristigla rješenja mladih srednjoškolaca iznova nas oduševljavaju originalnim pristupom u rješavanju postavljenih zadataka.
Ove godine tema je bila osmisliti HTC Smartphone iz budućnosti, a tijekom projekta hrvatski srednjoškolci još jednom su pokazali visok stupanj kreativnosti i inovativnosti.
Savjetovali smo učenicima da se stave u ulogu istraživača, inovatora, vizionara, ali i korisnika te da nam predstave svoju viziju HTC mobitela iz budućnosti. Drago nam je da su naš savjet doista i poslušali te pokazali “out of the box” pristup koristeći se programima za 3D modeliranje kao i kreativnim prezentacijama. Željeli bismo se zahvaliti svim natjecateljima prijavljenim na HTC-ovu Slagalicu i uvjereni smo da se među autorima pristiglih radova nalaze budući hrvatski inovatori, dizajneri i poduzetnici čije najbolje radove i ideje tek očekujemo, ohrabrujuća je poruka koja stiže iz žirija HTC Hrvatska.

Finalisti ZŠEM: Napravite digitalni marketing ZŠEM-a

 • Marijana Rep – Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva, Đurđevac
 • Ivana Tršinski, Ivan Šarić i David Jurjević –  II. Ekonomska Zagreb – Mentorica Ana Lasić
 • Kristian Krišto, Paula Lučić – Gimnazija Sesvete – Mentorica Ljiljana Herner

– Drago nam je što su i ove godine u projektu Slagalice sudjelovali kvalitetni učenici srednjih škola koji su kroz svoje radove pokazali iznimnu ozbiljnost i profesionalnost u pristupanju postavljenom zadatku. Kroz dospjele radove vidjeli smo da srednjoškolci jako dobro poznaju društvene mreže i od njih dobili zanimljive prijedloge za digitalni marketing Zagrebačke škole ekonomije i managementa. Kao savjet za nadolazeće projekte željeli bi učenicima skrenuti pažnju da dobro pročitaju koji je zadatak projekta i dostave rješenja u traženim formatima. Žao nam je što smo selekciju morali raditi na temelju nepotpune dokumentacije. Veselimo se prezentacijama najboljih projekata, rekli su iz žirija ZŠEM-a.

Finalisti srednja.hr: Vizija razvoja vijeća učenika u RH

 • Karla Bujger, Lea Blažević, Ana Majnerić – Gimnazija Sisak – Mentorica Blaženka Slovenec
 • Lea Pavlović, Bruna Perica, Angela Peršun – XVI. Gimnazija Zagreb – Mentorica Sunčana Lea Kolbezen
 • Knežević Anica, Knežević Tea i Katarlija Stella – II. Ekonomska škola Zagreb- Mentorica Jelena Beroš

– Broj pristiglih radova pokazuje da učenici imaju istinsku želju promijeniti vijeća učenika u Hrvatskoj. Prema napravljenim i analiziranim anketama u radovima, pokazalo se isto tako da brojni učenici nisu upoznati s načinom radom vijeća učenika. Od pristiglih rješenja, oni pozvani na finale ističu se po inovativnom pristupu poput snimanja video priloga i/ili inovativnog rješenja koja ne postoje u drugim državama, a pomogla bi razvoju i popularizaciji vijeća učenika. Među radovima koji nisu pozvani također postoje kvalitetne ideje koje su primjenjive u Hrvatskoj ili drugdje, ali prednost su dobili oni koji su razmišljali ‘outside of the box’, rekli su iz žirija portala srednja.hr.

Copy link
Powered by Social Snap