Pretraga

Poznati ravnatelj ušao u utrku za gradonačelnika, objavio i čime će se baviti ako pobijedi

A- A+

Ravnatelj Gimnazije u Puli Filip Zoričić i službeno je ovih dana objavio kako će sudjelovati u nadolazećim lokalnim izborima na kojima se natječe za gradonačelnika Pule. Na izbore izlazi kao nezavisni kandidat, a u ponedjeljak je predstavio svoj tim i program.

Filip Zoričić | foto: službena Facebook stranica Nezavisne liste Filipa Zoričića

Filipa Zoričića, današnjeg ravnatelja Gimnazije Pula, šira je javnost mogla upoznati 2017. godine zbog pozitivne priče u kojoj je sudjelovao jedan razred maturanata. Zoričić, tada nastavnik hrvatskog jezika i povijesti, zaboravio je kopiju testa u školskoj knjižnici te ga je netko našao i odnio maturantima, kako bi imali pitanja za test. No, učenici su mislili kako ne bi bilo pošteno da pišu taj isti test te su ga vratili profesoru, nakon čega ih je on pohvalio javno, putem Facebook objave koju su naknadno prenijeli gotovo svi mediji. Zoričić je kasnije postao ravnatelj Gimnazije Pula, a nedavno je ponovno došao u fokus javnosti zbog isprike učenicima nakon Bandićeva sprovoda. Na sprovodu su se kršile tada određene epidemiološke mjere, dok istodobno dio učenika nije mogao nastavu slušati u školi.

‘Želimo Grad vratiti građanima’

Proteklog ponedjeljka Zoričić je najavio i kako izlazi na nadolazeće lokalne izbore kao nezavisni kandidat za gradonačelnika Pule. Predstavio je i svoj tim za izbore koji će se održati 16. svibnja.

– Ovo je priča o ljudima koji su, prije svega, slobodni, a to je preduvjet da bismo lakše promišljali o mjestu u kojem živimo i za koga živimo. Ovo je priča o nezavisnim ljudima koji žele graditi bolje mjesto za život. Ovo su ljudi, svih 21, koji imaju svoje osobne priče i uspjehe i koji su odlučili dio sebe i svojih talenata i mogućnosti dati društvu i zajednici u kojoj živimo. To su sve preduvjeti kako bi svima nama, a posebno našoj djeci bilo bolje. Ovo je priča koja ima viziju, koja gleda naprijed i ne vraća se nazad. Svih 21 smo različiti, drugačiji i to je naše bogatstvo, jer takva je i Pula. U Gradu ne smije i ne može biti ideologije, osim ideologije boljeg Grada, kakvog zaslužujemo svi. Nema jednoga i glavnoga. Ovo je timska igra. U našem programu saželi smo naše vizije. Želimo Grad vratiti građanima, jer Pula je Grad koji treba dobar tim i odličan menadžment, piše u priopćenju Nezavisne liste Filipa Zoričića.

Dio izbornog programa raspisanog na šezdesetak stranica odnosi se i na probleme mladih. Plan Zoričića i njegovih suradnika gradnja je Centra za mlade gdje će se moći družiti, kao i razvoj STEM centra. Žele ojačati i suradnju sveučilišta i grada, između ostaloga navode i da će formirati i posebne stipendije za studente pulskog sveučilišta.

U programu se navodi i kako će, ako dođu na vlast, osigurati pomoć mladim poduzetnicima te subvencionirati stanovanje za mlade kadrove na sveučilištu. Zoričićeva nezavisna lista u programu navodi i da planiraju studentima osigurati mjesto za druženje na otvorenom.

Izdvojeni članak

Ravnatelj se ispričao učenicima nakon Bandićeve sahrane: Žao mi je što svi ne možete u školu, na izlete, maturalnu…

Planovi po pitanju obrazovanja i odgoja

Budući da je sam Zoričić ravnatelj škole, provjerili smo i što u programu njegove liste stoji u poglavlju vezanom uz odgoj i obrazovanje. Tu je obećano smanjenje cijena vrtića te promjene u uvjetima korištenja predškolskih ustanova, tako da ono bude neovisno o zaposlenosti roditelja. Promjene su planirane i u području zdravstvene zaštite djece, poglavito po pitanju zapošljavanja logopeda i pedijatara.

Nezavisna lista Filipa Zoričića obećava i povećanje potpora i pomoći mladim obiteljima kao i uvođenje jednokratne naknade za dodatna obrazovna sredstva za sve učenike OŠ i SŠ. Ističu i potrebu Potreba uvođenja besplatnog prijevoza za sve učenike OŠ na gradskom području, kao i regulaciju iznosa stipendija s obzirom na mjesto studiranja. U poglavlju vezanom uz obrazovanje navodi se još i osiguravanje povoljnijih kredita za studente te izgradnja škole na Valdebeku.

Zoričić nije jedini ravnatelj veće gimnazije koji izlazi na izbore. Još u siječnju svoju je kandidaturu za gradonačelnicu Varaždina najavila i Zdravka Grđan, ravnateljica Druge gimnazije Varaždin, ujedno i savjetnica varaždinskog župana Radimira Čačića. Više o toj kandidaturi čitajte na linku.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap