Pretraga

Poznati rezultati velikog testiranja maturanata na koronavirus u Splitsko-dalmatinskoj županiji

A- A+

Potkraj prošlog tjedna u Splitsko-dalmatinskoj županiji započelo je testiranje maturanata na koronavirus. Trebalo je biti testirano njih oko 1.500, ali testiranju se odazvalo 973 maturanata. Niti jedan od učenika nije pozitivan.

Foto: Unsplash

Nastava u drugom polugodištu započela je 18. siječnja, a od srednjoškolaca u klupe su se vratili samo maturanti. Već u prvom tjednu nastave, Splitsko-dalmatinska županija u suradnji s tamošnjim Nastavnim zavodom organizirala je testiranje maturanata koronavirus. Kako je uoči testiranja potvrdila Željka Karin, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo SDŽ, cilj je bio provjeriti situaciju među maturantima nakon povratka s blagdana. Kako piše Slobodna Dalmacija, svi maturanti u ovom organiziranom testiranju su negativni.

– Nitko od maturanata iz Splitsko-dalmatinske županije koji je pristupio brzom antigenskom testiranju protekli tjedan nije bio pozitivan na koronavirus, rekao je za Slobodnu Dalmaciju Tomislav Đonlić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport SDŽ.

Iako je cilj bio testirati 1.500 učenika, testiranju se odazvalo njih 973. Preostalih 472 nije pristupilo, a za još 73, kako se pokazalo, ono nije bilo ni potrebno jer su već preboljeli COVID-19.

Izdvojeni članak

Stigli rezultati velikog testiranja učenika na koronu: Pogledajte kakvo je stanje u zagrebačkim školama

– To je za nas izuzetno dobra vijest, znači da nemamo asimptomatskih slučajeva među tom populacijom. Također, pokazalo se kako je procjena da se od početka drugog polugodišta maturanti vrate na nastavu uživo u škole bila ispravna, rekao je Đonlić za Slobodnu Dalmaciju.

Potvrdio je i da ovo neće biti jedino testiranje učenika u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Tijekom ovog polugodišta planira se provesti još jedno. Kao i u većini ostalih županija i u Splitsko-dalmatinskoj od ponedjeljka su u školama svi osnovnoškolci i učenici završnih razreda srednjih škola. Ostali srednjoškolci ostaju na C modelu nastave.

Poznati rezultati velikog testiranja maturanata na koronavirus u Splitsko-dalmatinskoj županiji
Share via
Copy link
Powered by Social Snap