Pretraga

Poznato kada će biti raspisan poziv za srednjoškolske stipendije od 18.000 kuna

A- A+

I u školskoj godini 2020./2021. Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja dodjeljivat će stipendije za srednjoškolce u obrtničkim zanimanjima. No, poziv prijaviteljima na projekt će biti raspisan tek u studenom, priopćili su iz Ministarstva.

Foto: Marko Matijević | srednja.hr

– Obavještavaju se potencijalni prijavitelji na Projekt ‘Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima’ za 2020. godinu da će Otvoreni javni poziv za navedeni Projekt biti objavljen tijekom studenoga odnosno po potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za Operaciju ‘Poticanje obrazovanja za vezane obrte temeljene na sustavu naukovanja-FAZA II’ sukladno kojoj se za aktivnost stipendiranja učenika osiguravaju financijska sredstva, izvijestili su iz Ministarstva.

Izdvojeni članak

I u ovoj školskoj godini srednjoškolcima se dodjeljuje 4.300 stipendija od 18.000 kuna

Kako pojašnjavaju, taj ugovor Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja dodjeljuje resorno Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike kao upravljačko tijelo za Europski socijalni fond iz kojeg se osiguravaju sredstva za ove namjene, a proces je u tijeku.

– Neovisno o navedenome, planirana dinamika isplate stipendija učenicima u odnosu na dosadašnju praksu je nepromijenjena te će ista uslijediti tijekom I. kvartala 2021. godine, poručuju iz Ministarstva.

Podsjetimo, iz Ministarstva su nam prošli mjesec rekli kako u ovoj školskoj godini planiraju dodijeliti preko 4.300 stipendija u ukupnom iznosu od preko 77,5 milijuna kuna. Godišnji iznos stipendije po učeniku je 18.000 kuna.

Poznato kada će biti raspisan poziv za srednjoškolske stipendije od 18.000 kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap