Pretraga

Poznato kada konačno u ZET-ove tramvaje i autobuse stižu jeftinije karte

A- A+

Najprije je Sindikat vozača u ZET-u najavio kako se u vozilima ZET-a od 1. veljače ukidaju karte od 15 kuna te uvode one koje će koštati šest i deset kuna. Potom je rok za ispunjenje tog obećanja pomaknut na drugu polovicu veljače, ali i to je već premašeno. Iz Sindikata sada daju novi datum uvođenja jeftinijih karata u vozila ZET-a.

ZET karte po 4 i 10 kuna| foto: srednja.hr

Kako doznaje Dnevnik.hr, jedina vozna karta koja se trenutno može kupiti u vozilima ZET-a, ona od 15 kuna koja vrijedi sat i pol neće se ukinuti.

Izdvojeni članak

Apel zaljubljene studentice iz Zagreba: Traži dečka iz tramvaja broj 12 i to uz pomoć – pjesmice

Nove dvije vrste karata – polusatna za šest i jednosatna za deset kuna – trebale bi biti uvedene s početkom travnja.

– Čeka se izrada karata. Sve je u proceduri. Iz Grada su mi potvrdili da će sve biti gotovo do 1. travnja, odnosno početkom travnja, rekao je za Dnevnik.hr Anto Jelić, predsjednik Sindikata.

Na pitanje gdje je zapelo s puštanjem najavljivanih jeftinijih karata, Jelić odgovara kako je bila gužva i da je zapelo kod same izrade.

Vozne karte od četiri za pola sata i sedam kuna za sat vremena i dalje će se prodavati izvan vozila. U prodaji izvan vozila ostaje karta od deset kuna za 90 minuta vožnje.

Podsjetimo, kao razlog uvođenja nove dvije vrste karata navedena je slaba prodaja žutih karata te povećanje broja napada na vozače i kontrolore zbog nezadovoljstva cijenom.

Poznato kada konačno u ZET-ove tramvaje i autobuse stižu jeftinije karte
Share via
Copy link
Powered by Social Snap