Pretraga

Poznato tko su najbolje matematičarke u državi: One će predstavljati Hrvatsku na Europskoj olimpijadi za djevojke

A- A+

Na 1. Hrvatskoj matematičkoj olimpijadi za djevojke pobijedila je Ida Kolmanić iz Varaždina. Drugo mjesto su podijelile Petra Kovačić i Nika Utrobičić iz Splita, a četvrto mjesto je osvojila Ema Borevković iz Zagreba. Te četiri djevojke predstavljat će Republiku Hrvatsku na 9. Europskoj matematičkoj olimpijadi za djevojke od 15. do 21. travnja 2020. u Egmond an Zee, Nizozemska.

foto: pixabay

Ida Kolmanić iz Varaždina, Petra Kovačić i Nika Utrobičić iz Splita te Ema Borevković iz Zagreba u travnju odlze u Egmond an Zee u Nizozemkoj gdje će predstavljati Hrvatsku na 9. Europskoj matematičkoj olimpijadi za djevojke.

Izdvojeni članak

Lijepa priča za početak nove godine: U Hrvatskoj se organizira prva matematička olimpijada samo za djevojke

Njih četiri bile su najbolje na prvoj Hrvatskoj matematičkoj olimpijadi za djevojke, objavljeno je na Facebook stranici Matematička natjecanja.

Hrvatska matematička olimpijada za djevojke ove godine organizirana je po prvi put, a natjecanje se 16. siječnja održalo na zagrbačkom PMF-u. Djevojke su četiri sata rješavale četiri zadatka olimpijskog tipa, po jedan iz algebre, kombinatorike, geometrije i teorije brojeva. Sami zadaci mogli su uključivati teme koje se obrađuju tek u višim razredima srednjih škola ili se uopće ne obrađuju na redovitoj nastavi. Više od prvoj Hrvatskoj matematičkoj olimpijadi za djevojke možete pročitati ovdje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap