Pozor osmaši: Danas kreću prijave srednjih škola, već večeras vidljive ljestvice poretka

Za sve je osmaše danas važan dan jer točno u podne kreću prijave obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ, kako je i propisano Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018. Ogledne ljestvice bit će vidljive već danas, u 22 sata.

Foto: pixabay

Svi osmaši koji su prošlu školsku godinu završili uspješno danas će online putem sustava NISpuSŠ moći odabrati srednju školu u kojoj žele nastaviti svoje školovanje. To mogu učiniti od danas u 12 sati, a prijave obrazovnih programa trajat će sve do 10. srpnja uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 2. srpnja.

Što upisati? HZZ odgovara kojih je 10 najtraženijih zanimanja u svakoj od županija

Prve ogledne ljestvice poretka bit će vidljive već večeras u 22 sata, a konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 10. srpnja 2017. godine

Svi kandidati koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u ljetnome roku, moraju ih prijaviti u navedenim rokovima te poštovati i ostale rokove važne za ovogodišnji upis u srednje, a koje možete vidjeti ovdje

Listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom. Sukladno tome, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote. 

Posebnu pažnju potrebno je obratiti pri prijavljivanju paralelnih umjetničkih programa na način kako je opisano u publikaciji ‘Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2017./2018. – Idemo u srednju! – Učenici koji upisuju umjetničke programe i odjele za sportaše’, koju možete preuzeti ovdje

U videu u nastavku možete vidjeti kratku uputu kako prijaviti obrazovne programe i osnovne informacije o predstojećim događajima u sustavu. 

Kalkulator bodova za upis u srednje škole možete otvoriti na ovoj poveznici, a ako se još uvijek dvoumite oko prioriteta, detalje o pojedinim školama koje vas zanimaju možete vidjeti u našoj rubrici ‘Škole’, dostupnoj ovdje.

Odgovori