Pretraga

Pozor, osmaši: Istječe najvažniji rok za sve koji na jesenskom upisuju srednju školu

A- A+

Osmaši koji srednju školu nisu uspjeli upisati u ljetnom roku, priliku za to imaju u jesenskom. Za sve koji će ga iskoristiti, ovoga petka u 12 sati završavaju prijave srednjih škola.

Foto: Tim Gouw; Unsplash

Ovoga petka u podne završavaju prijave srednjih škola u jesenskom roku. U tom se trenutku zaključavaju liste prioriteta kandidata te će biti omogućen dohvat prijavnice.

– Prijavnice moraju potpisati kandidat i njegov roditelj/skrbnik. U opravdanom slučaju, ako kandidat nije u mogućnosti potpisati prijavnicu, dovoljan je potpis roditelja/skrbnika. Ako ni roditelj/skrbnik nije u mogućnosti potpisati prijavnicu, prijavnicu može potpisati opunomoćena osoba (roditelj/skrbnik daje punomoć kod javnog bilježnika). Samo kandidati za koje je u sustavu označeno da su predali potpisanu prijavnicu naći će se na konačnim ljestvicama poretka, stoji u objavijesti za osmaše.

Izdvojeni članak

Provjerite u kojim školama je ostalo mjesta za upise u jesenskom roku 2020.

  • Učenici 8. razreda škola u RH svoje će prijavnice moći ispisati sa svog sučelja na kartici “Moj odabir” ili dobiti od razrednika u svojoj osnovnoj školi te ih potpisane na vrijeme moraju elektronički ili osobno dostaviti razredniku do 31. kolovoza 2020. godine u 15:00 sati
  •  Učenici škola u RH koji nisu 8. razred (kandidati za umjetničke škole, ponavljači) od trenutka zaključavanja liste prioriteta moći će ispisati prijavnicu sa svoga sučelja na kartici “Moj odabir”. Dužni su ih potpisane elektronički ili osobno dostaviti do 31. kolovoza 2020. godine u 15:00 sati upisnom povjerenstvu u školu koja ih je aktivirala.
  • Kandidati koje je registrirao Središnji prijavni ured od trenutka zaključavanja liste prioriteta moći će ispisati prijavnicu sa svoga sučelja na kartici “Moj odabir”. Dužni su ih potpisane do 31. kolovoza 2020. godine u 15:00 sati sati dostaviti Središnjem prijavnom uredu na adresu e-pošte [email protected]

Potpisivanjem prijavnice svi kandidati potvrđuju svoju stvarnu namjeru upisa u bilo koji obrazovni program naveden u prijavnici.

– Aplikacija će kandidata automatski rasporediti na obrazovni program koji mu je najviše na listi prioriteta, a na kojemu prema broju bodova ulazi u upisnu kvotu. Također, ova prijava ne garantira upis u odabrane obrazovne programe, ako upisna kvota u trenutku objave konačnih ljestvica poretka bude popunjena kandidatima s više bodova. Molimo učenike da detaljno provjere prijave programa, minimalne bodovne pragove škola i realno postave svoje prioritete, piše u obavijesti za osmaše.


Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika.

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap