Pretraga

Pozor osmaši, krenuli su upisi u srednje: Poznato i kada ćete vidjeti prve ljestvice poretka

A- A+

Za otprilike 38 tisuća osmaša važan je dan – ovoga petka u elektroničkom sustavu prijava u srednje škole započele su prijave srednjih škola. Obrazovne programe učenici mogu prijavljivati sve do 7. srpnja, a prve ogledne ljestvice učenicima će biti vidljive već večeras.

laptop tipkanje online nastava

Foto. Unsplash

Pred učenicima osmih razreda osnovnih škola dani su odluke. Ovoga petka točno u podne započele su prijave srednjoškolskih programa u elektroničkom sustavu upisa u srednje škole. Prve ogledne ljestvice učenicima će biti vidljive već danas nakon 22 sata.

Programi se prijavljuju do 7. srpnja

Učenici će obrazovne programe moći prijavljivati samo do 7. srpnja, a izuzetak su bile one škole koje provode prijemne ispite za koje rok prolazi 28. lipnja.

– Konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 10. srpnja 2021. godine. Svi kandidati koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u ljetnome roku, moraju ih prijaviti u gore navedenim rokovima te poštovati i ostale rokove, upozoravaju iz Ministarstva i CARNET-a.

Naglašavaju i kako kandidati listu prioriteta trebaju pažljivo pripremiti, tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom.

– Sukladno tome, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote, pojašnjeno je u nastavku obavijesti.

Nakon objave konačnih ljestvica, od 12. do 14. srpnja počinje teći rok za dostavu potpisanog obrasca o upisu u I. razred srednje škole (upisnice) u srednju školu u koju se učenik upisao. I ove se godine to može obaviti online putem, e-mailom, a valja naglasiti kako škole same određuju točne datume za zaprimanje upisnica i dodatne dokumentacije unutar tog predviđenog razdoblja i objavljuju ih u natječaju te na svojoj mrežnoj stranici te oglasnoj ploči škole. Zato bi, između ostaloga, tijekom čitavog procesa upisa u srednje osmaši pažljivo trebali pratiti obavijesti na web stranicama škola koje žele upisati.

Broj slobodnih mjesta u školama za jesenski rok bit će objavljen 10. kolovoza. Koje su srednje škole lani upisivali najbolji osmaši, oni s najvišim brojem bodova, pročitajte ovdje.

Izdvojeni članak
kalkulator bodova srednja.hr

Kalkulator bodova za srednju ima novost: Pogledajte bodove potrebne za upis u posljednje četiri godine

Kako izračunati bodove i doznati sve o školi koju želite upisati?

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika.

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

laptop tipkanje online nastava
Share via
Copy link
Powered by Social Snap