Pretraga

Pozor osmaši, pripazite na rokove: Danas istječe najvažniji za sve koji upisuju srednju

A- A+

Ove srijede, 22. srpnja u 12:00 sati zaključat će se liste prioriteta kandidata koji upisuju srednje škole. Time završava i mogućnost odabira škola za sve osmaše diljem Hrvatske.

pixabay.com

U podne ove srijede zaključavaju se liste prioriteta u sustavu za odabir srednjih škola NISpuSŠ, te će od toga trenutka biti omogućen dohvat prijavnice.

– Prijavnice moraju potpisati kandidat i njegov roditelj/skrbnik. U opravdanom slučaju, ako kandidat nije u mogućnosti potpisati prijavnicu, dovoljan je potpis roditelja/skrbnika. Ako ni roditelj/skrbnik nije u mogućnosti potpisati prijavnicu, prijavnicu može potpisati opunomoćena osoba (roditelj/skrbnik daje punomoć kod javnog bilježnika). Samo kandidati za koje je u sustavu označeno da su predali potpisanu prijavnicu naći će se na konačnim ljestvicama poretka, stoji u obavijesti za osmaše.

Prijavnice se do 24. srpnja ispisuju i dostavljaju prema sljedećem principu:

Izdvojeni članak
učionica

Pogledajte koje su srednje škole najpopularnije među osmašima u prva tri dana prijava

  • Učenici 8. razreda škola u RH svoje će prijavnice moći ispisati sa svog sučelja na kartici “Moj odabir” ili dobiti od razrednika u svojoj osnovnoj školi te ih potpisane na vrijeme moraju elektronički ili osobno dostaviti razredniku do 24. srpnja 2020. godine u 15:00 sati
  •  Učenici škola u RH koji nisu 8. razred (kandidati za umjetničke škole, ponavljači) od trenutka zaključavanja liste prioriteta moći će ispisati prijavnicu sa svoga sučelja na kartici “Moj odabir”. Dužni su ih potpisane elektronički ili osobno dostaviti do 24. srpnja 2020. godine u 15:00 sati upisnom povjerenstvu u školu koja ih je aktivirala.
  •  Kandidati koje je registrirao Središnji prijavni ured od trenutka zaključavanja liste prioriteta moći će ispisati prijavnicu sa svoga sučelja na kartici “Moj odabir”. Dužni su ih potpisane do 24. srpnja 2020. godine u 15:00 sati dostaviti Središnjem prijavnom uredu na adresu e-pošte srednja@azvo.hr
  •  Učenici koji su ostvarili pravo izravnog upisa kao učenici s teškoćama u razvoju na rangiranju koje je završeno 8. srpnja 2020. NE nose prijavnice u osnovnu školu (jer su svoju prijavu potpisali u županijskom upravnom odjelu).

– Potpisivanjem prijavnice svi kandidati potvrđuju svoju stvarnu namjeru upisa u bilo koji obrazovni program naveden u prijavnici. Aplikacija će kandidata automatski rasporediti na obrazovni program koji mu je najviše na listi prioriteta, a na kojemu prema broju bodova ulazi u upisnu kvotu. Također, ova prijava ne garantira upis u odabrane obrazovne programe, ako upisna kvota u trenutku objave konačnih ljestvica poretka bude popunjena kandidatima s više bodova. Molimo učenike da detaljno provjere prijave programa, minimalne bodovne pragove škola i realno postave svoje prioritete, navodi se u obavijesti za osmaše.

Nakon dostave prijavnica, 25. srpnja bit će objavljene konačne ljestvice poretka za ovogodišnje upise u srednje škole. Prijave u jesenskom roku i odabir srednjoškolskih programa započet će 21. kolovoza.


Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika.

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

Pozor osmaši, pripazite na rokove: Danas istječe najvažniji za sve koji upisuju srednju
Share via
Copy link
Powered by Social Snap