Pretraga

Pozor, sedmaši: Na jednostavan način provjerite jeste li spremni za test i koliko znate u odnosu na druge

A- A+

U obrazovnoj vertikali sedmi je razred jedna od ključnih točaka jer se učenici tada po prvi put susreću s predmetima Biologija, Kemija i Fizika. Budući da se bliži kraj polugodišta, pisani i usmeni ispiti sve su učestaliji. Dobra vijest je da se za te ispite kvalitetno možete pripremati kroz naš sustav kvizovi.srednja.hr. Uz to, možete vidjeti i koliko dobro u odnosu na ostale korisnike poznajete gradivo sedmog razreda, jer smo unutar platforme pokrenuli posebnu grupu ‘Sedmaši’.

Foto: Daria Nepriakhina, Unsplash

Nakon što ste nekoliko puta pročitali sve bilješke s nastave i nastavne jedinice u udžbeniku, prije testa željeli biste provjeriti koliko ste gradiva naučili i jeste li zaista spremni za ispit. No ne znate kako. Tu u pomoć priskače naša platforma kvizovi.srednja.hr, unutar koje možete provjeravati znanje u mnogim školskim predmetima i to na razini različitih razreda.

U sustavu se nalaze i pitanja za sedmi razred, iz nekoliko predmeta. Dovoljno je samo u tražilicu unijeti naziv teme ‘7. razred‘, a potom vam se prikazuju i sve podteme odvojeno po predmetima i nastavnim jedinicama. Također, klikom na ovu poveznicu, možete se učlaniti i u grupu ‘Sedmaši‘ te odgovaranjem na pitanja doznati kako znanjem stojite u odnosu na ostale korisnike i članove grupe.

Kroz pitanja za sedmi razred u kvizovi.srednja.hr moguće je tako provjeriti kako se snalazite u gradivu Biologije, konkretnije u početnom poglavlju o pojavi života na zemlji ili o praživotinjama i kolutićavcima. Osim u Biologiji, možete se okušati i u Povijesti za sedmi razred, Tehničkoj kulturi, Geografiji, Matematici, Hrvatskom, Glazbenoj kulturi, Kemiji. Neka od pitanja za svaki od predmeta izdvojili smo u nastavku. Koji su točni odgovori doznajte nakon prijave u sustav kvizovi.srednja.hr, gdje osim odgovaranja možete dodavati i vlastita pitanja iz gradiva kojeg učite.

Matematika
HrvatskiBiologijaPovijest


Kemija


Pozor, sedmaši: Na jednostavan način provjerite jeste li spremni za test i koliko znate u odnosu na druge
Share via
Copy link
Powered by Social Snap