Pretraga

Pravobraniteljica smatra da je ukidanje natjecanja štetno za djecu: Ako je moguće, trebala bi se održati

A- A+

Pravobraniteljicu Helencu Pirnat Dragičević pitali smo krše li se otkazivanjem natjecanja dječja prava. Pozvala je da se natjecanja vrate ako to epidemiološka situacija dopušta. Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak komentirao je kako se mora više informirati o takvoj mogućnosti.

Helenca Pirnat Dragičević; foto: press, http://dijete.hr

– Razumijemo i cijenimo zabrinutost donositelja odluke  (AZOO) za zdravlje i sigurnost djece, mentora i ostalih koji bi sudjelovali u organizaciji, koja je navedena kao glavni razlog za otkazivanje natjecanja, kažu iz Ureda pravobraniteljice za djecu.

Mogu se osjećati zakinutima

Izdvojeni članak

Ni državna natjecanja učenika u strukovnim vještinama neće se uopće održati

Pravobraniteljicu Helencu Pirnat Dragičević pitali smo krše li se otkazivanjem natjecanja dječja prava. 

– S obzirom na to da su za veliki broj učenika natjecanja iznimno važna mogućnost za učenje i napredovanje u određenim nastavnim predmetima i područjima, te su i važan element samorealizacije djece i mladih, kao i na to da su na temelju uspjeha u natjecanjima ostvarivali dodatne bodove za upis željeni obrazovni program, mnogi učenici s pravom bi se mogli osjećati zakinutima zbog ovakve odluke, napominje pravobraniteljica.

‘Trebali bi pitati i djecu’

Tvrdi i kako se neodržavanje natjecanja može negativno odraziti i na motivaciju učenika za učenjem i napredovanjem i razvoj njihovih punih potencijala, darovitosti i sposobnosti u određenom području.

Smatra i da bi o svemu trebalo pitati same sudionike natjecanja, odnosno učenike.

POGLEDAJTE MIŠLJENJE PRAVOBRANITELJICE:

Capak: Problem je što bi morali putovati među županijama

Mogu li se natjecanja održati novinari su danas pitali i ravnatelja HZJZ-a Krunoslava Capaka.

– Ja to ne znam, moram se o tome informirati, kazao je Capak pa ipak komentirao.

– Kad se radi o natjecanjima, tad dolazi veći broj djece iz drugih županija… Moram se malo informirati kako bi se znao više. Ministar Božinović naveo je kako će se razmotriti sustav e-Propusnica do 11. svibnja, zaključio je Capak.


Za dodatan zanimljiv i koristan sadržaj pretplatite se na naš YouTube kanal.

Među pet tisuća maturanata proveli smo anketno istraživanje o ovogodišnjoj državnoj maturi. Što misle o njenom održavanju u lipnju, pogledajte u videu:

Podcasti:

U suradnji s NCVVO-om pokrenuli smo seriju podcasta na temu državne mature pod nazivom ‘U centru mature’, pa posebno koristan sadržaj na našem YouTubeu očekuje maturante i oni koji će to postati.

Pravobraniteljica smatra da je ukidanje natjecanja štetno za djecu: Ako je moguće, trebala bi se održati
Share via
Copy link
Powered by Social Snap