Pretraga

Pred nama je mjesec brkatih muškaraca: Movember opet okuplja milijune diljem svijeta

A- A+

U zadnjem desetljeću među muškarcima diljem svijeta mjesec studeni označava 30 dana puštanja brkova. Ove godine se obilježava jubilarni deseti Movember, a na sudjelovanje u tom projektu nastalom 2003. godine u Melbourneu pozivaju se muškarci diljem svijeta. Sada već globalnom projektu pridružuju se milijuni muškaraca kao znak borbe protiv raka prostate, ali i drugih muških bolesti.

www.slingshottshirts.com

Iz godine u godinu tijekom mjeseca studenog milijuni muškaraca diljem svijeta puštaju brkove, a cilj tog čina jest podizanja svijesti i edukacije o raku prostate. Ovaj studenti poseban je po tome što je jubilarni deseti Movember.

Izdvojeni članak

Movember poziva na puštanje brkova

Što je Movember

Naziv ‘Movember’ je nastao kao složenica dviju engleskih riječi moustache (brkovi) i November (studeni), a početak tog projekta je bio 2003. godine u Melbourneu kada je svega nekoliko entuzijasta odlučilo puštati brkove u znak borbe protiv raka prostate.

Deset godina kasnije, Movember je postao globalni projekt u kojemu sudjeluju milijuni muškaraca diljem cijeloga svijeta. Iako je u početku bio cilj podizati svijest o spomenuoj zloćudnoj bolesti jačeg spola, isti se proširio na ostale muške bolesti, kao i na zdravlje muškog roda općenito.

Izdvojeni članak

Presađivanje brkova, nova turska turistička atrakcija

Priključuju se i poznata lica

Među muškarcima koji se odazovu na puštanje brka, postoje i oni ozbiljnije predani koji se registriraju na webu movember.com gdje će biti praćen napredak njihova brka. Osim napretka po pitanju rasta dlaka, na spomenutoj stranici se može pratiti i svota prikupljenog novca jer svaki registrirani član traži sponzora koji će financirati njihov trud u svrhu promicanja i širenja svijesti o opasnim bolestima.

Movemberu se priključuju i brojni Hrvati, a nerijetko se na taj poziv odazovu i mnoga poznata lica poput novinara, glumaca, pjevača i drugih medijski eksponiranih ljudi.

Pred nama je mjesec brkatih muškaraca: Movember opet okuplja milijune diljem svijeta
Share via
Copy link
Powered by Social Snap