Pretraga

Predatori na Fejsu: Namamili i ubili djevojku

A- A+

Još jedan slučaj prevare i brutalnog ubojstva šokirao je svijet i ponovno pokazao kako na internetu, a pogotovo Facebooku, vrebaju brojne opasnosti. Nigerijsku manekenku (24) dvojica su muškaraca preko Facebooka namamila da dođe u Lagos kako bi joj pomogli u modnom svijetu, a zatim je odvukli van grada, drogirali, seksualno zlostavljali, pretukli i ubili.

Cynthia Osokogu (24)  je pronađena mrtva u hotelskoj sobi, nakon
što su je dvojica muškaraca na prevaru doveli u Lagos, obečavši joj
pomoć u modnom svijetu i brojne poslovne veze. Budući da je žrtva bila
kćer umirovljenog nigerijskog generala, otmičari su pretpostavljali da
ima mnogo novca, pa se je na taj način planirali iskoristiti.


Izdvojeni članak

Osuđen Facebook ubojica

Nakon što su se upoznali na Facebooku, osumnjičeni Echezon Nwabufora i manekenka postali su bliski, a ono što djevojka nije znala jest da je on uhodi i polako pokušava dobiti njeno povjerenje kako bi je iskoristio. Cynthia je naposljetku povjerovala osumnjičenom, te doputovala u Lagos kako bi uz njegovu pomoć unaprijedila karijeru.

Policiji su se naknadno javile još neke žene koje su osumnjičeni pretukli i opljačkali, ali su srećom preživjele. Pretpostavlja se da je ubijena pružala preveliki otpor, a ubojice su se razljutile shvativši kako od nje neće dobiti nikakav novac. Na kraju su je odveli drogirali, pretukli, napastovali i ubili. 

Nažalost, ovo je ubojstvo samo još jedan u nizu slučajeva koji pokazuju kakvi sve ljudi vrebaju iza ekrana društvenih mreža, te kako nikad ne možemo biti dovoljno oprezni pri upoznavanju i komuniciranju preko mreže.

Copy link
Powered by Social Snap