Pretraga

Prednosti online edukacije veće su nego što mislite

A- A+

Obrazovanje je za svakog bitno te se važno konstantno profesionalno nadograđivati, bez obzira o kojem se zanimanju radilo. Iako danas postoje razni tečajevi te oblici nadogradnje znanja koji se plaćaju, pa slijedom toga dobijete svojevrsnu potvrdu o stečenom znanju, internet je ipak nepresušno vrelo informacija i znanja. Online edukacija itekako ima svojih prednosti.

www.evolllution.com

Iako često mislimo i smatramo da znamo dovoljno o onome čime se bavimo, ipak uvijek učimo, bilo kroz praksu ili kroz neke od mnogih načina nadogradnje znanja. Pošto internet pruža mnogo mogućnosti općenito, ništa različito nije niti s edukacijom. Učenje putem interneta je učinkovito, što su pokazala i neka istraživanja. Smatrate li i dalje kako online ne možete dovoljno naučiti, postoji barem deset razloga koji će vam promijeniti mišljenje, piše Večernji list.

Izdvojeni članak

Seksualna edukacija u školama

Širok izbor

Online edukacija nudi širok izbor obrazovnih programa koji nisu nužno dostupni u Hrvatskoj, pa se shodno tome i vaš fokus interesa može proširiti te na taj način možete pronaći program za koji do tada niste ni znali da bi vas mogao zanimati.

Fleksibilnost

Samoedukacija putem interneta nudi fleksibilnost onima koji imaju druge obveze. Tako možete vrijeme i trajanje učenja prilagoditi sebi i svojim ostalim obvezama.

Prilika za širenjem mreže kontakata

Odlučite li se za online edukaciju, velika je mogućnost i da upoznate ljude s kojima dijelite slične ili iste interese. Na tečajevima koji se odvijaju u vašem gradu ili mjestu stanovanja također, no online možete upoznati puno više ljudi iz cijelog svijeta.

Sami određujete tempo koji vam najbolje odgovara

Većina programa online edukacije koji se mogu naći, omogućuju učenicima da sami kreiraju tempo, trajanje i učestalost svog rada. Tako, ako ste planirali primjerice danas učiti, a iskrsnule su vam neke nepredviđene obveze, edukacija ne mora patiti. Možete prolongirati učenje za kasnije.

Izdvojeni članak

Ovako ćete učenje učiniti ugodnijim

Prilagodljiv raspored

Ukoliko imate posao te još obveza, online edukacija vam ne mora nikada spadati u višak obveza, niti biti teret. Obzirom da sami kreirate svoj raspored, u mogućnosti ste stići sve što planirate.

Ušteda novca

Obrazovanje nije jeftino, a pogotovo se plaćaju tečajevi koji imaju nekoliko predavača. Cijene online tečajeva često su niže od klasičnih školarina, a postoje i oni besplatni.

Rad od kuće

Još jedna od prednosti online edukacije je i rad od kuće. Njime štedimo i novac koji bismo potrošili na gorivo i javni prijevoz kojim bismo odlazili na neki tečaj.

Predavači iz cijelog svijeta

Pojedini online edukativni programi učenike će povezati s vrhunskim profesorima i gostima predavačima iz cijelog svijeta.

Izdvojeni članak

Strategije za zaista brzo učenje

Različite metode testiranja

U većini programa moći ćete sami odabrati metodu učenja i evaluacije vašeg rada. Sve je podređeno učeniku koji putem online edukacije može raditi po vlastitim preferencijama načina rada.

Učinkovitost

Učenje putem interneta je učinkovito, a istraživanja su pokazala da su polaznici online edukacijskih tečajeva imali čak i bolje rezultate od kolega koji su učili na tradicionalne načine.

Prednosti online edukacije veće su nego što mislite
Share via
Copy link
Powered by Social Snap