Pretraga

Predsjednice recite ‘svojima’ u Vukovaru da je naša snaga u mladima i vjeri u budućnost

A- A+

Povodom Dana neovisnosti Hrvatske koji se obilježava osmog listopada, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je uputila čestitku, svim Hrvaticama i Hrvatima te hrvatskim državljanima u domovini i diljem svijeta te poručila kako je stvarna snaga hrvatske države u zajedništvu svih, u samopouzdanju, mladima i vjeri u budućnost.

Kolinda Grabar-Kitarović izvor:Službeni facebook page

I tako baš nekoliko dana nakon što je u Vukovaru, gradu simbolu hrvatskog otpora, ukinuto sufinanciranje prijevoza studenata i time izvršen izravni udar na standard mladih i poljuljana im ‘vjera u budućnost’, (istovremeno se u Odjelu za društvene djelatnosti, iz kojeg se sufinancira spomenuti prijevoz, iznos za plaće zaposlenica i zaposlenika povećao preko 2 milijuna kuna nap. a.), s državnog vrha dobivamo još jednu parolu, za koju bi bilo bolje da je upućena na konkretnu adresu. Takva adresa je dakle mogla biti vukovarsko gradsko poglavarstvo, na čijemu je čelu političar iz iste stranke, kojoj je do izbora na funkciju predsjednice, pripadala i Kolinda Grabar Kitarović.

Izdvojeni članak

Grabar-Kitarović priznala: Kabinet za mlade je postojao samo na papiru

Podsjetimo, ovo nije prvi put da predsjednica mlade tek načelno stavlja u fokus svojih politika. Prije nego što je došla na čelno mjesto Hrvatske, najavljivala da će joj mladi biti u fokusu kampanje, a mladima je posvetila i dobar dio svog inauguracijskog govora. Na kraju smo došli do toga da Kabinet za mlade pri njenom uredu postoji samo na papiru, bez ikakve stvarne svrhe i funkcije.

– Među važnim nadnevcima u našoj povijesti 8. listopada ima posebno mjesto kao dan konačnog i neopozivog stupanja na snagu odluke o neovisnosti Republike Hrvatske. Taj povijesni cilj ostvarili smo nakon mnogih stoljeća borbi za opstojnost i slobodu. Stoga se danas sa zahvalnošću sjećamo svih koji su kroz povijest žrtvom rada i života pridonijeli njegovu ostvarenju”, naglasila je također predsjednica Grabar-Kitarović u svojoj čestitci, koju prenosi Index.

Poručila je i kako danas, kao neovisna država koja je punopravna članica međunarodne zajednice i Europske unije, Hrvatska ima sve formalne pretpostavke za slobodan nacionalni i društveni razvoj i afirmaciju u svijetu. No, naglasila je, stvarna snaga naše države je u nama, u našem zajedništvu i samopouzdanju, u našim mladima i našoj vjeri u budućnost.

– Uvjerena sam da ćemo ostvariti sve razvojne ciljeve kojima težimo. Vjerujem u budućnost naše neovisne Hrvatske, poručila je hrvatska predsjednica te svim Hrvaticama i Hrvatima te hrvatskim državljanima u domovini i diljem svijeta srdačno čestitala Dan neovisnosti Republike Hrvatske.