Pretraga

Pregledavanje Facebooka i Twittera jače od želje za seksom

A- A+


Izdvojeni članak

Facebook grupe za koje morate znati

Najnovije istraživanje u Njemačkoj pokazuje da je ljudima zanimljivije pregledavati Facebook i Twitter nego voditi ljubav ili pak pušiti cigarete.

Prema studiji sveučilišta iz Chicaga, koja je tjedan dana provođena na području Njemačke, ispostavlja se da je najteže odoljeti pregledavanju društvenih mreža, pa čak i kad osoba može voditi ljubav ili nešto drugo. 

Zbog toga će mnogi izabrati pregledavanje Facebooka ili Twittera, objavljivanje fotografija ili komentiranje nego seks ili pak pušenje cigareta, u smislu opuštanja. 

 – Sigurno je teže odoljeti tim medijima jer su jako lako dostupni i nije se teško angažirati, kad i pokušamo odoljeti im, kazao je Wilhelm Hofmann, voditelj studije.

‘Svaki dan ja fejsbučim’ 

Osobe koju su sudjelovale u projektu su starije od osamnaest godina,a redovito su koristile smartphone kako bi obavijestile istraživače kad su imale potrebu pregledati društvene mreže. 

Također svi sudionici istraživanja su trebali izvještavati o želji za seksom, pićem, cigaretom ili nekom drugom navikom koja ih opušta.

Dobiveni rezultati više nego jasno su pokazali da je ipak pregledavanje društvene mreže ona napast kojoj je najteže odoljeti.

Pregledavanje Facebooka i Twittera jače od želje za seksom
Share via
Copy link
Powered by Social Snap