Pretraga

Preko 3 500 učenika prijavilo se na besplatno testiranje ispita mature

A- A+

Ako biste htjeli odraditi probnu maturu prije ove službene, Otvoreno učilište Algebra nudi vam tu mogućnost. Naime u deset hrvatskih gradova provodit će se testiranja obveznih ispita s državne mature, a do sada se za ovaj oblik provjere prijavilo čak 3 608 učenika. Stignete još uvijek i vi! Probni ispiti će se održati sedmog ožujka 2015. u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Puli, Dubrovniku, Slavonskom Brodu, Kutini i Sisku.

Mnogo je stvari koje učenike bune prije održavanja državne mature, stoga jedan pokusni ispit u svrhu probe, svakako dobro dođe. Otvoreno učilište Algebra potpuno besplatno upravo to nudi budućim polagačima. Prijaviti se možete još uvijek, a to je već učinilo čak 3 608 učenika. Probni ispiti mature održat će se sedmog ožujka 2015. u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Puli, Dubrovniku, Slavonskom Brodu, Kutini i Sisku.

Izdvojeni članak

Prijavite se na besplatnu probnu maturu!

Prijavljenima se nudi mogućnost probnog testiranja na obje razine svih triju obveznih predmeta, dakle hrvatskog i engleskog jezika te matematike.

Važno je naglasiti da nema krajnjeg roka za prijavu, nego se čeka popuna kapaciteta, a kako nam kažu s ove visoke škole, obzirom na broj prijava koje pristižu iz minute u minutu to bi trebalo učiniti čim prije.

– S obzirom da se probna matura simultano provodi na svih deset lokacija te da učenike očekuju isti ispiti, ovo je jedinstvena prilika da oni sami provjere kako stoje sa znanjem kada se usporede s vlastitom generacijom. To je nešto što ne mogu dobiti na drugi način.

Budući da smo prošle godine proveli i opsežno istraživanje o ulozi i posljedicama stresa kod maturanata, a kojega stvara upravo polaganje mature, smatramo da su pravovremena procjena znanja i upoznavanje situacije ono što im taj stres može u konačnici smanjiti i ujedno povećati sigurnost prilikom izlaska na pravi ispit, zaključuje Klaudija Šarkanj, specijalistica za karijerno savjetovanje u Algebri.

Za sudjelovanje u probnoj maturi, prijaviti se možete putem ove poveznice.