Pretraga

Premijer: ‘Ingrid bolje zna engleski od nekih naših profesora’

A- A+

Premijer Zoran Milanović jutrošnjom izjavom uvrijedio je mnoge profesore engleskog jezika. Naime kazao je kako njegova kolegica Ingrid Antičević Marinović, inače poznatija široj javnosti pod sintagmom ‘pipl mast trast as’ , priča bolje engleski od nekih profesora tog predmeta. Struka je premijeru prilično ironično poručila, da onda možda i ministri znaju matematiku bolje od matematičara, a povijest bolje od povjesničara.

Nakon što je hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Ingrid Antičević Marinović postala iznimno popularna svojim umijećem engleskog jezika, reagirao je i premijer Zoran Milanović, koji smatra da njegova kolegica Ingrid govori bolje i od nekih profesora engleskoga.

Izdvojeni članak

Ovako nas predstavljaju u EU: ‘Pipl mast trast as’

– Ingrid bolje govori nego što čita engleski. Ja to znam i kao diplomat i kao netko tko je koristio dugo engleski na jednoj vrlo sofisticiranoj razini. Govori ga bolje i od nekih profesora tog jezika koji ga govore za dva, izjavio je danas premijer Zoran Milanović.

U obranu svoje kolegice poznate pod nadimkom ‘Pipl mast trast as’ kazao je i kako način na koji je snimka njenog govora prikazana smatra oblikom mobbinga.
– Ona nije savršena, ali to je znanje engleskog jezika. Ona dobro govori engleski, a uz to i talijanski, kazao je premijer ispričavši se Ingrid Antičević Marinović.

Struka je reagirala i zasmetao ih je način na koji je premijer to rekao, jer je samim time uvrijedio i profesore engleskog jezika.
– Ako premijer tvrdi da profesori engleskog govori engleski lošije od Ingrid, onda treba propitati tko ih i na koji način zapošljava u školama, kazala nam je jedna diplomirana anglistica zaposlena u osnovnoj školi u okolici Zagreba.

S njom se na neki način složio i tajnik udruge ‘Nastavnici organizirano’, Dalibor Perković.
– Ovo je napad i na struku. Jer nije čudo da se nastavnicima smanjuju plaće ako naš premijer to misli. Možda smatra da i ministri znaju matematiku bolje od matematičara, hrvatski bolje od profesora hrvatskog i povijest bolje od povjesničara, zaključio je Perković.

U nastavku se možete podsjetiti popularnog nastupa zastupnice Antičević Marinović.

Copy link
Powered by Social Snap