Premijer poručuje: Nedopustivo je da se bodovi dobivaju za žulj na nozi

Premijer Zoran Milanović je jučer iznio vrlo negativan stav o kriterijima po kojima se dodjeljuju dodatni bodovi prilikom upisa u srednje škole, prenosi Slobodna Dalmacija. Posebno je kritičan bio prema činjenici da su se bodovi mogli zaraditi i na račun alergije na pelud. Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović najavio je analizu i raspravu o kriterijima, ali nakon završetka upisa u srednje škole.

Premijer protiv dodatnih bodova na upisu

Na jučerašnjem druženju s tviterašima u Banskim dvorima premijer Milanović je bio izrazito kritičan prema kriterijima za dodjelu dodatnih bodova prilikom upisa u srednju školu, piše Slobodna Dalmacija.

– Djeca su se upisivala u najbolje škole na temelju dodatnih bodova zbog alergije na pelud. Nisam za to da se može dobiti tri boda zato što netko ima žulj na nozi, kazao je Milanović iskakikiravši spornu situaciju . Naglasio je i da kriteriji ne valjaju te da će ih se mijenjati.

Jovanović najavio provjeru kriterija

Naravno oglasio se i nadležni resorni ministar Željko Jovanović koji je ustvrdio kako su se odgovorni potrudili da kriteriji budu pravedni i objektivni. – Iako sam uvjeren da smo uspjeli napraviti dobre kriterije, spremni smo i na daljnja poboljšanja nakon rasprave o svakom spornom kriteriju, kazao je ministar.

Jovanović je najavio i detaljnu analizu nakon što dobije izvještaj o broja učenika koji su uknjižili dodatne bodove na osnovu zdravstvenih kartona.

Odgovori