Pretraga

Preminula ‘Teta anđeo’ sa Savskog mosta

A- A+

Na ‘Kiosku kod tete’ pojavila se osmrtnica Draženke Salomon, poznatije kao ‘Teta anđeo’. Nadimak je dobila jer je radeći kao prodavačica sendviča na kiosku kod Savskog mosta mušterijama, mahom gladnim studentima, obraćala sa ‘anđele’. 

esava.info

Izdvojeni članak

Provjerite što je veliki David Bowie radio u vašim godinama!

Studentski život u Zagrebu ima nekoliko općih mjesta. Na primjer, kava u Godotu nakon ručka u menzi SC-a ili sati provedeni pušeći cigarete na stepenicama NSB-a umjesto učenja. 

Smrću Draženke Salomon, koju smo svi znali kao Teta anđeo, i Zagreb i mi, izgubili smo jedno od tih općih mjesta. Teta Anđeo svoj je nadimak dobila jer se mušterijama, obraćala sa ‘Anđele’. To ‘Anđele’ možda zvuči kao sitnica. I jest. Ali je tolikim studentima, u četiri ujutro kada su razmazanih šminki, promrzli i gladni čekali sendvič da ih spasi od vrtoglavice značila jako puno. 

Toliko, da su za svoje ‘reci anđele’ bili spremni čekati u redovima, iako su pored njih zjapili pusti kiosci i pečenjare. U četiri ujutro, kada u alkoholnoj magli ispare sve naše iluzije o tome kako smo odrasli i jaki, kada se drhteći polako trijeznimo i kada euforija popušta pred neizbježnim naletom sramotice i mučnine, to malo i jednostavno ‘Anđele’ značilo nam je nevjerojatno mnogo.

Teta Anđeo bila je jedna od rijetkih ljudi koji su sa tako malim, ali iskrenim postupkom bili u stanju probiti i najokoštalije naslage cinizma. U njenom ‘anđele’ nije bilo ni marketinga ni ‘customer relations’ strategije. Bilo je iskreno koliko može biti. Obraćala nam se kao što se majka obraća djetetu. A nama, koji se svaki dan moramo maskirati u odrasle ljude, htjeli mi to priznati ili ne, nekada najviše treba mama.

Pa makar i da nam napravi sendvič.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/hr_HR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Svojom toplinom i majčinskim pristupom osvojila je srca svih studenata sa Save. Počivao u miru Anđele. 🙁

Posted by esava.info on 14. siječnja 2016

Share via
Copy link
Powered by Social Snap