Pretraga

Od preminule gimnazijalke iz Zagreba oprostile se škole: ‘Nastavi i dalje plesati i uveseljavati neka nova prostranstva’

A- A+

Jedina žrtva potresa koji je pogodio Zagreb 15-godišnja je djevojka Anamarija, učenica Nadbiskupske klasične gimnazije. Od nje se sinoć oprostila osnovna škola koju je pohađala, kao i gimnazija čija je učenica bila.

foto: pixabay

Današnja sjednica Sabora započela je minutom šutnje za Anamariju, 15-godišnju djevojku preminulu od teških ozljeda zadobivenih u potresu koji je u nedjelju pogodio Zagreb.

‘Nastavi i dalje plesati’

Anamarija je bila bivša učenica Osnovne škole Otok, koja se jučer oprostila od nje.

– S velikom tugom izražavamo sućut obitelji i rodbini u potresu preminule djevojčice Anamarije Carević. Anamarija je prvi razred školske godine 2011./2012. pohađala u našoj školi. Prema riječima njezine učiteljice Adele, pamtimo je kao jako spretnu, pametnu i veselu djevojčicu koja je stalno pjevala i plesala. Njezina upečatljiva radosna i živahna energija ostat će zauvijek u mislima njezinih prijatelja iz razreda koji su je jako voljeli i često spominjali i nakon odlaska. Draga naša Anamarija, nastavi i dalje plesati i uveseljavati neka nova prostranstva, poručuju iz škole putem web stranice.

U gimnaziji duboko potreseni smrću učenice, krizni tim za psihološku pomoć dostupan putem telefona

Preminula djevojka bila je učenica Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu, koja se oglasila putem Facebooka.

– ‘I zaplaka Isus…’ (Iv 11,35) Duboko potreseni smrću naše učenice Anamarije, u ime svih profesora i djelatnika škole izražavamo kršćansku sućut njezinoj obitelji i svima koji su joj životom bili bliski. Iz razloga samo Njemu znanih Gospodin je nježni cvijet njezinog života presadio u svoj nebeski vrt, dopustivši da padne kao jedina žrtva nedjeljnog potresa. Iako ne razumijemo, vjerujemo da je On i dalje dobri i milosrdni Otac, koji nas nikada ne napušta, a posebno ne kada patnja svom snagom pohodi naš život. Isus je zaplakao na grobu svog prijatelja Lazara, ali te suze zamijenio je uskoro Njegov osmijeh kada je Lazar uskrsnuo. Vjerujemo da je naša draga Anamarija taj Isusov osmijeh također ugledala i da Mu u Raju već sada pjeva Slavu, kao što je to voljela činiti u svojoj župnoj zajednici na zemlji. Neka vjera da je na njezinom licu sada blaženi osmijeh vječnog spasenja ublaži bol zbog iznenadnog rastanka i naše suze preobrazi u smireno zahvaljivanje za dar njezinog života. U vjeri u Kristovo uskrsnuće i molitvenoj blizini s obitelji i jedni s drugima, u ime profesora i djelatnika škole, Ljuba Duvnjak, ravnateljica i duhovnici Marija Pavlaković i Petar Mlakar, stoji u spomenici Nadbiskupske klasične gimnazije.

Podsjetimo, još jučer su se od Anamarije oprostili Judo klub Lika, čija je dugogodišnja članica, a pjesmu joj je posvetio i pjevač Goran Karan.

– Ima jedno mjesto gdje se blaga kriju. Ima jedno lice, najdraže od sviju. Mirno spavaj dušo mala, čuvam te. Ispod zvijezda nisi sama, ljubim te. Gdje si ti, gdje si ti anđeli traže svi. Jedan cvijet u raju fali, to si ti, dio je stihova pjesme koju je napisao za preminulu Zagrepčanku.

Linije za psihološku podršku učenicima, učiteljima i roditeljima su otvorene, a sve brojeve i savjete možete pronaći na stranici Ministarstva.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap