Pretraga

Preminuo omiljeni profesor hrvatskog jezika: Odgojio je generacije učenika, bio je nezamjenjiv

A- A+

Krešimir Cvjetković, profesor hrvatskog jezika koji je predavao u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji u Rijeci, preminuo je u 70. godini života. Od njega se oprostila škola, ali i mnogi bivši učenici kojima je bio omiljeni profesor i razrednik. Komemoracija za profesora Cvjetkovića održat će se ovog petka, 4. studenog.

Foto: Unsplash | Facebook

Umirovljeni profesor hrvatskog jezika i književnosti Krešimir Cvjetković preminuo je u 70. godini života. Od njega se oprostila Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci, ali i mnogi bivši učenici kojima je predavao i bio razrednik.

– U svojim je učenicima poticao samosvijest, slobodu, poštivanje drugog i drugačijeg, kritičko mišljenje, važnost argumenata i razuma, kreativnost. Kao razrednik, odgojio je mnoge generacije. Kao kolega, nezamjenjiv, poručili su iz škole.

Izdvojeni članak

Velika tuga u Karlovcu, preminula omiljena profesorica: ‘Zaista je uživala u životu, a mi u druženju s njom’

U mirovinu je otišao 2018. nakon trideset godina rada u riječkoj gimnaziji te su se tada od njega došli pozdraviti mnogi njegovi kolege i učenici.

– Tijekom tri desetljeća odgajao je, hrvatskom jeziku i književnosti poučavao i za život pripremao brojne generacije gimnazijalaca. Utkao je sebe u život Sušačke gimnazije, bio je onaj koji okuplja ljude. Okupio nas je i sinoć – druženje s ‘mladim umirovljenikom’ pretvorilo se u susret generacija: na jednom mjestu našli su se Krešini profesori, vršnjaci i učenici – bivši i sadašnji djelatnici Gimnazije, objavila je prije četiri godine Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci.

Komemoracija za profesora Cvjetkovića održat će se ovog petka, 4. studenog u 17:30 u Svečanoj dvorani dr. Izidor Kršnjavi.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap