Preminuo ravnatelj velikogoričke Srednje strukovne škole: ‘Živio je za školu i učenike’

Dugogodišnji ravnatelj velikogoričke Srednje strukovne škole i bivši dogradonačelnik Velike Gorice Stjepan Kos preminuo je u četvrtak ujutro, potvrdili su nam njegovi kolege. Školu je vodio od 1997. godine, a njegov kolega Miroslav Antolčić, prisjetio se ravnatelja te istaknuo kako je Kos bio skroman, opušten i otvoren te kako je živio za svoj posao.

foto: pixabay

Stjepan je bio skorman, opušten i otvoren, prisjetio se svog bivšeg kolege Miroslav Antolčić, profesor i zamjenik ravnatelja velikogoričke Strukovne škole.

Stjepan Kos, dugogodišnji ravnatelj Srednje strukovne škole u Velikoj Gorici i bivši dogradonačelnik toga grada, preminuo je u četvrtak ujutro u šezdesetoj godini, potvrdili su nam njegovi kolege.

Kos se rodio 17. prosinca 1958., a po struci je bio profesor politehnike. Najprije je radio kao nastavnik strukovnih predmeta, a velikogoričku strukovnu školu vodio je od 1997. Uz to, bio je lovac, kolekcionar starina te je vodio brigu o tradiciji i zaštiti baštine.

– Brinuo je o učenicima i nastvnicima. Jako je unaprijedio školu, poticao je učenike i nas kolege na rad, kaže Antolčić.

Tu posebno ističe Kosovu brigu o djelatnicima kojima je uvijek izlazio u susret.

– Uvijek je bio pozitivan i svi su ga cijenili. Živio je za školu, učenike i nas djelatnike. Davao je sebe za nju, zaključio je Kosov kolega.

Škola će, u suradnji s gradom, za premilulog ravnatelja održati komemoraciju. Točan termin objavit će na svojim stranicama.

Odgovori