Pretraga

Presađivanje brkova, nova turska turistička atrakcija

A- A+


Izdvojeni članak

Movember poziva na puštanje brkova

Osim mnoštva prirodnih i povijesnih spomenika, Turska je dodatno obogatila svoju turističku ponudu, otvaranjem niza klinika za presađivanje brkova i brade. Ovi znakovi muževnosti i autoriteta, privlači muškarce iz cijelog svijeta koji dolaze na ovaj jednostavni, ali značajni operativni zahvat. Klinike surađuju s turističkim agencijama, a cijene presađivanja kreću se od 2000 eura.

U Istanbulu je u posljednje vrijeme otvoreno niz klinika za presađivanje brkova, a jednostavnom operativnom zahvatu osim Turaka, podvrgavaju se muškarci iz cijelog svijeta. Klinike surađuju s turističkim agencijama, nudeći zajedničke aranžmane, koji uključuju presađivanje brkova i razgledavanje najvećeg turskog grada.

U većini zemalja brkovi predstavljaju samo ukras iznad muških usana. No, ovaj znak muževnosti i autoriteta u Turskoj ima mnoštvo konotacija, u rasponu od političke ideologije do etničkog podrijetla. Brojnim strancima koji dolaze u Istanbul na presađivanje, cilj je izgledati ozbiljnije i muževnije. Najviše zainteresiranih ipak dolazi s Bliskog istoka.

Osim ovih razloga dodatno su brkove i bradu popularizirali glumci iz turskih sapunica, kojima gledanost, a i cijena serijala raste iz godine u godinu. U Stambolu se trenutno nalazi oko 250 klinika i privatnih ordinacija u kojima se provode spomenuti tretmani.

– Mjesečno presadim 50 do 60 brkova, većinom muškarcima s Bliskog istoka među kojima su oni simbol autoriteta i moći – objasnio je poznati istanbulski plastični kirurg Tulunay za CNN, te dodao da je ‘muškarac bez brkova kao kuća bez balkona’.

Najniže cijene presađivanja kreću se oko 2000 eura, dok najviše koje uključuju brkove i bradu dosežu cijenu od 5000 eura.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap