Pretraga

Prestanite živcirati ljude na Facebooku

A- A+

Ako i niste jedna od njih, onda sigurno među svojih nekoliko stotina prijatelja imate osobu koja vas iznimno nervira svojim ponašanjem na Facebooku. Ne moramo svi nužno znati gdje ste i kako provodite svaku minutu svog života. Kako bi smanjili frustracije i glavobolje prouzrokovane iritantnim i nepotrebnim objavama, donosimo vam par savjeta o korištenju Facebooka.

Koliko ste svojih prijatelja stavili pod ‘Hide’ jer su vas nenormalno živcirali svojim objavama? MIslite kako ste i vi u zadnje vrijeme pretjerali i kako biste se mogli naći u istoj situaciji? U nastavku pročitajte par stvari koje će vam pomoći pri rješavanju statusa ‘glavnog živcatora na Facebooku’.


Izdvojeni članak

Hrvatska 70. na svijetu po broju Facebook profila

Ograničite broj dnevnih objava

Vjerovali ili ne, nikoga ne zanima kako vi provodite svaki trenutak u svom životu. Morate shvatiti kako nikome nije zanimljivo to što je vama ručak gotov za pet minuta i što idete jesti. Isto tako nitko ne mari što ste vi gladni, žedni, mamurni, tuširate se ili idete van.

Slike doručka ili ručka, kolača ili bilo kojeg drugog objeda totalno su nepotrebne i pokušajte izbjegavati takve objave. NItko ne želi početnu stranicu preplavljenu vašim imenom, biserima i slikama.

Zaboravite na profilne slike iz kupaonice i napućene usne

Toliko se svi sprdaju sa slikanjem u kupaonici, a vi to još uvijek radite? Ako vam nitko do sad nije izravno rekao, mi vam kažemo – PRESTANITE!

Ako se već volite slikati i obožavate komentare i lajkove na vaše objave, bar pokušajte izabrati neko ljepše mjesto. Isto tako ni vaša neuredna soba nije idealna, osim ako si ne date truda pa ju prethodno počistite.

Duck face je u rangu s kupaonicom. Kao što nikoga ne zanima koje su boje vaše pločice, isto tako ne žele gledati vaše napućene usnice. Uslikajte se normalnom izdanju i budite sigurni kako vas je netko lajkao jer mu se slika stvarno sviđa, a ne zbog toga što je prethodno umirao od smijeha.

Nitko ne želi gledati vaših 1598 slika

Kad smo ustanovili kakve slike ne trebate imati na svom profilu, sad je došao na red i njihov broj, Ako imate album pod nazivom ‘Ja, ja i ja’, pod hitno ga se riješite. Svi će shvatiti i nakon 2-3 slike da ste lijepi, zgodni i fotogenični. Nema potrebe za nekoliko stotina identičnih slika.

Još nešto što bi vam vjerojatno puno podiglo popularnost na Facebooku, iako mnogi misle drugačije. Izbjegavajte albume od svakog izlaska iz kuće. Zašto svaki izlazak, tulum, šetnja ili kava moraju završiti na vašem profilu? Fotoaparati su prije služili kako biste zabilježili neki trenutak i imali uspomenu, a danas ga svi koriste kako bi snimili slike koje bi mogle donijeti veliki broj lajkova i komentara.

Pokušajte ostaviti nešto samo za sebe i vašu ekipu, a ne svaki izlazak podijeliti s tisućama drugih osoba.

Izdvojeni članak

Bez društvenih mreža tinejdžeri bi prestali komunicirati

Koje pjesme trebate objavljivati

Kad vidite da je već 50 vaših prijatelja objavilo određenu pjesmu, vi nemojte, ma koliko se vama sviđala i željeli te silne lajkove jer je pjesma hit. Pokušate objavljivati pjesme koje su vam baš u tom trenutku posebno zapele za uho ili ako ste otkrili neku staru pjesmu za koju je šteta što nema epitet svjetskog hita.

Ne morate i vi dokazivati kao slušate pjesmu  ‘Somebody That I Used To Know’ koja je u jednom periodu zavladala Facebookom.

Statusi by Đorđe Balašević

Ok, shvatili smo kako Balašević ima odlične tekstove, ali to ne znači da ih morate svaki dan kopirati za status. Velika ga većina i ne sluša, ali je poznato kako takvi statusi skupe dosta lajkova pa sad svi odjednom vole Đoleta.

Kad i kako koristiti Like

Netko je objavio album od 60-ak slika i vi mahnito lajkate svaku pojedinačno. Osim što vas košta vremena, sigurno vas i kreator albuma u tom trenutku proklinje. Ne morate ni ispod svake slike ostaviti svoj komentar, pogotovo ako vam je svaki tipa ‘odlična slika, lijep/a si, lajkam’ i slično.

I još jedna jako bitna stvar, nikada ne lajkajte sam i sebi slike ili statuse. Vjerujte nećete uzrokovati najbolje reakcije.

Obavjesti o zahtjevima za igrice

Slobodno vi igrajte igrice i jasno je svima da vam trebaju prijatelji kako biste prešli neki level ili kupili potreban alat, ali prestanite maltretirati one za koje znate da im Facebook ne služi za igranje. Ukoliko ste se navukli na nešto poput ‘Bubble Witch Saga’, ne morate sve oko sebe živcirati s njom. Zapamtite tko sigurno igra i međusobno si pomažite.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap