Pretraga

Pretilost uzrokuje i neke pozitivne stvari

A- A+

Osim što prekomjerna tjelesna težina uništava vaše zdravlje, također uskraćuje uživanje u stvarima koje ljudi normalne tjelesne težine svakodnevno rade. No ipak postoji i nekoliko situacija u kojima je pretilost spasila život pojedincima. Pogledajte koje pozitivne i negativne stvari možete doživjeti ako ste naoružani s nekoliko desetaka kilograma viška.

Pretile osobe narušavaju svoje zdravlje, ali se i odriču mnogih užitaka i snova jer ih nisu u mogućnosti ostvariti. Dok se jedni uopće ne mogu kretati, drugima zabranjuju putovati zrakoplovom ili se, pak, spase od smrtne kazne.

Pogledajte što vam sve negativno, ali i pozitivno, prekomjerna tjelesna težina može donijeti.

Izdvojeni članak

Kalkulator koji u trenutku rođenja predviđa pretilost


Predebela za ubojicu

Texan Mayra Rosales je 2008. godine priznala policiji kako je u nesretnom slučaju ubila svog dvogodišnjeg nećaka Eliseoa Jr. dok ga je čuvala. Misleći kako joj je priča uvjerljiva bila je bezbrižna sve dok liječnik nije utvrdio kako ima previše kilograma te da nije mogla pomaknuti ruku na način na koji je rekla da je nećaku zadala ozljede.

Nakon toga je priznala kako je pokušala zaštititi sestru koja je dječaka udarila nekoliko puta četkom za kosu te ga usmrtila.

Zbog debljine nije otišao u zatvor

Claude Jackson je 2007. godine u jednom baru Tima Kirkmana zabio u staklo te mu zadao teške tjelesne ozljede zarezavši mu četiri centimetra vrata. Budući da je Jackson tada težio 190 kilograma i imao ozbiljnih zdravstvenih problema, liječnici su se složili kako bi mu boravak u zatvoru samo pogoršao stanje. Ovaj 21-godišnjak danas umjesto zatvorske kazne odrađuje društveni rad.

Izbjegao smrtnu kaznu

Ronald Post je 1983. godine trebao biti pogubljen zbog ubojstva 53-godišnje Helen Vantz koju je prethodno opljačkao, no s njegovih 218 kilograma to nije bilo moguće. U trenutku izvršenja smrtne kazne došlo bi do nekoliko problema zbog čega ga čak ni vezovi ne bi mogli držati. Post je pokušavao smanjiti tjelesnu težinu, no to također nije bilo moguće jer mu koljena i zglobovi nisu mogli izdržati bilo kakvu fizičku aktivnost.

Nemoguće ju bilo kremirati

Nakon što je umrla žena od 200 kilograma, u Grazu se nitko nije usudio kremirati ju jer bi tolika masa pod plamenom mogla zapaliti cijeli krematorij, budući da bi tijelo blokiralo zračne filtere. Prema izvještavanju Fox Newsa, upravo su nakon ovog slučaja u Austriji odlučili graditi posebne krematorije za pretile osobe.

Izgubio skrbništvo nad sinom

Muškarac u Kanadi je izgubio godinu dana života na borbu za skrbništvo nad sinom, no izgubio je parnicu upravo zbog prekomjerne tjelesne težine. Na sudu su donijeli odluku da šestogodišnji dječak ide u ruke posvojitelja jer je 38-godišnji otac tada imao 163 kilograma, drugim riječima ne bi mogao normalno odgajati sina.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap