Pretraga

Pridružite se humanitarnoj akciji i omogućite 16-godišnjem Ivanu normalan život

A- A+

Roditelji 16-godišnjeg Ivana Tomića, kojemu je krvarenje u glavi oštetilo motoriku ruku i nogu, mole novčanu pomoć kako bi njihov sin mogao otići u Njemačku na operaciju koja će mu promijeniti život. Mladić živi na Vrbanima, pohađa Drugu ekonomsku školu, a zbog rođenja u 29. tjednu trudnoće jedva je preživio pa hoda u čučnju. Budući da mu doktori u Hrvatskoj ne mogu pomoći, a HZZO ne želi financirati operaciju u terapijskom centru Ashau u Njemačkoj, obitelji Tomić treba pomoć kako bi skupili potrebnih 40 tisuća eura.

Ivan Tomić je 16-godišnjak koji je jedva preživio nakon rođenja u 29. tjednu trudnoće, no krvarenje u glavi oštetilo mu je motoriku ruku i nogu zbog čega mladić hoda u čučnju. Trenutno pohađa Drugu ekonomsku školu na Trešnjevci, no još od od četvrtog mjeseca života bori se s bolovima i vrijeme provodi u specijalnoj bolnici Goljak te tri puta tjedno ide na kineziterapiju.

Izdvojeni članak

Djevojka preko YouTubea traži donora pluća

Potrebno je skupiti 40 tisuća eura

Mladić do sad nije operiran jer su mu hrvatski liječnici rekli da je jedina operacija koju oni mogu obaviti produženje tetiva, no u tom bi mu se slučaju stanje samo pogoršalo. Nakon što su Ivanovi roditelji čuli za terapijski centar u Ashau u Njemačkoj, u travnju prošle godine su ga posjetili te su tamošnji liječnici utvrdili da postoji indikacija za operaciju koja bi Ivanu omogućila uspravno i ekonomičnije hodanje s više snage.

Zahvaljujući toj operaciji 16-godišnjak bi se lakše kretao te imao kvalitetniji svakodnevni život, no operativni zahvat zbog kojega Ivan više ne bi imao spuštena koljena u čučanj košta 40 tisuća eura, a obitelj ne raspolaže tim novcem.

– Svjesni smo da je u Hrvatskoj velik broj djece koja treba pomoć, svjesni smo i situacije u zemlji, no svaki će roditelj učiniti sve da pomogne svome djetetu pa tako i mi. Preostaje nam vjerovati u čudo, vjerovati da nam možete pomoći svojim prilogom, koliki god on bio i da ćemo uspjeti skupiti novac za operaciju. Nažalost, na pomoć HZZO-a ne možemo računati, jer ne pokrivaju troškove operacije, što je potvrdio i Ivanov liječnik u Hrvatskoj, napisali su Ivana i Pero Tomić u pismo kojim mole za pomoć.

HZZO bez objašnjenja odbija financirati operaciju

U razgovoru s Ivanovom majkom saznali smo kako ipak postoji nekolicina liječnika u Hrvatskoj koji obavljaju spomenutu operaciju, ali je problem u tome što se obavlja samo na odraslim osobama. Međutim, iz HZZO-a nisu dobili nikakvo objašnjenje zašto na njihova financijska sredstva ne mogu računati te se nadaju da će sljedećim odlaskom na Zavodu saznati razlog.

Trenutno su skupili oko 38 tisuća kuna, a supružnici se nadaju kako će uspjeti skupiti cijeli iznos kako bi Ivanu pružili normalan život bez bolova.

Za sve koji žele pomoći

Svi koji žele pomoći 16-godišnjem Ivanu mogu to napraviti uplatom donacije na žiroračun majke Ivane Tomić: 2330003-3152419042 Splitska banka d.d.

Humanitarna udruga Plavi anđeo uključila se u akciju te je otvorila humanitarni telefon za Ivana, stoga pozivom na broj 060 9017 možete donirati 5 kuna + PDV (ukupno 6,25 kuna).

Pridružite se humanitarnoj akciji i omogućite 16-godišnjem Ivanu normalan život
Share via
Copy link
Powered by Social Snap