Pretraga

Prijatelji i ljubavni partneri – kako sačuvati ravnotežu

A- A+

Mnogi se upuste u ljubavnu vezu pa zanemare sve prijatelje, što se nikako ne bi smjelo događati. Budući da su vam uz obitelj, prijatelji najvažnije osobe koje vas okružuju i brinu o vama, morate ih čuvati ma koliko vi voljeli svoje partnere. Možete izlaziti iz veze u vezu, ali ne možete na isti način mijenjati prijatelje. Pogledajte zašto je važno njegovati prijateljski odnos i kad ste zaljubljeni preko ušiju.

Zaljubljeni ste i vama je divno, no nikako nemate vremena za prijatelje jer svaki trenutak želite provesti sa svojim dragim ili dragom. Umjesto da lažete sami sebe, budite iskreni i priznajte kako možete paralelno održavati oba odnosa te kako na taj način nećete nikoga zanemariti. U nastavku vam donosimo nekoliko situacija koje će vam otvoriti oči i dokazati vam kako uz ljubav svog života morate čuvati i svoje prijatelje.

Izdvojeni članak

Kako održati i osnažiti prijateljstvo


maxtv.tportal.hr

Izdvojeni članak

Savjeti za muško – ženska prijateljstva

Svađa s partnerima

Prošlo je vrijeme ljubavne idile pa ste imali prvu ozbiljnu svađu. Kome ćete se obratiti za savjet ili se izjadati? U ovoj ćete se situaciji sigurno sjetiti kako ste možda trebali obraćati više pažnja na one osobe koje su bile uz vas godinama prije novopečene ljubavi. Svima je lakše kad razgovaraju o problemima i dobiju pokoji savjet, no ako ste vi 24 sata na dan provodili s dečkom ili curom, neće vam nijedan od tih prijatelja doletjeti raširenih ruku čim padnete u krizu.

Izlazak s ekipom, dok vi sjedite u stanu

Dok ste vi, onog trenutka kad ste se upustili u vezu, zanemarili te izbrisali sve prijatelje iz pamćenja, a vaši partneri nisu, sigurno ćete se naći u situaciji kad ćete sami sjediti u stanu dok oni izlaze s prijateljima. Još jedan razlog zašto morate gledati dalje od nosa je taj što ćete vjerojatno mnogo puta izvisjeti i sami gledati filmove dok se vaši partneri zabavljaju.

Požalit ćete što ste toliko puta odbijali pozive od strane prijatelja i što tada nećete imati srca nazvati nekoga od njih da vam pravi društvo. Ako se natjerate te ih nazovete, vjerojatno će vam vratiti milo za drago.

Zasićenost

Budu li vam partneri jedine osobe s kojima provodite slobodno vrijeme, postoji mogućnost kako ćete se vrlo lako zasititi jedni drugih. Koliko god vi mislili da uživate u zajedničkim trenucima, jednog ćete dana shvatiti kako nije zdravo imati takav odnos. Ukoliko dođete do prekida, onda će vam biti jasno da ste potpuno sami.

Da se ne biste doveli u takav položaj pokušajte povremeno spojiti druženja s partnerima i prijateljima. Ponekad objasnite osobama s kojima ste u vezi kako trebate razgovor i zabavu s drugim ljudima, što vam sigurno neće zamjeriti, ako ste u normalnoj vezi koja podrazumjeva prilagodbu i kompromis.

Vi i vaša depresija

Ne smijete zanemariti činjenicu kako biste jednog dana mogli prekinuti s dečkom ili curom, a onda shvatiti kako nemate ničiju podršku. Zašto? Jer ste mislili samo na sebe, a ne na to kako vašim prijateljima možda falite. Sad kad vama fali podrška i njihovo društvo, sigurno ih nećete dobiti.

Copy link
Powered by Social Snap