Pretraga

Prijavite europski projekt za mlade i osvojite 10.000 eura

A- A+

Od 15. listopada do 25. siječnja otvorene su prijave za nagradu Karlo Veliki u konkurenciji europskih projekata mladih. Osim medijske promocije i posjete Europskom parlamentu, za svoje projekte možete dobiti i novčane nagrade!

Flickr | srednja.hr

Izdvojeni članak

Studentica u najposjećenijoj Erasmus zemlji: Sad mi je jasno zašto svi hrle u Španjolsku na razmjenu

Nagradu ‘Karlo Veliki’ zajednički organiziraju Europski parlament i Međunarodna fondacija za Nagradu Karlo Veliki iz Aachena. Ovim priznanjem nagrađuju se projekti mladih Europljana u dobi između 16 i 30 godina koji imaju ‘europski karakter’ i potiču vrijednosti poput tolerancije, suživota i promicanja zajedničkog europskog identiteta.

Primjerice, prošle je godine na natječaju prvu nagradu osvojio projekt @RealTimeWW1 studenata suvremene europske povijesti na Sveučilištu u Luksemburgu. Mladi su Luksemburžani kroz 2014. godinu na Twitter profilu @RealTimeWW1 prepričavali život u vrijeme prvog svjetskog rata.

Dodjela nagrada za aktualni natječaj biti će 3. svibnja 2016. godine i na nju će biti pozvani pobjednici svih 28. nacionalnih natječaja. Autori tri najbolja projekta biti će nagrađeni putem u Bruxelles ili Strasbourg i novčanom nagradom od pet, tri ili dvije tisuće eura, ovisno o plasmanu.

Slijed događaja

– početak online prijava 15. listopada 2015.

– završni rok prijava 25.siječnja 2016.

– izbor 28 pobjednika nacionalnih natječaja 11. ožujka 2016

– izbor tri pobjednika 7. travnja 2016.

– Dodjela nagrada 3. svibnja 2016.

Sva pitanja u vezi natječaja možete pitati na mail adresi [email protected]

Copy link
Powered by Social Snap