Pretraga

Prijavite se na besplatne radionice životnih vještina: Pogledajte gdje se održavaju ovog lipnja

A- A+

Životne vještine vrlo vjerojatno nećete i niste učili tijekom svojeg obrazovanja. Ipak, kada dođete na razgovor za posao, upravo to se traži od vas. Kako biste bili sigurni da ulazite u užu konkurenciju i na kraju dobivate posao, pripremite se i usavršite te vještine. Provjerite gdje se održavaju radionice i kako se prijaviti!

Coca-Colina podrška mladima

Životne ili soft vještine su vještine snalaženja u društvenim situacijama, razumijevanje drugih i onoga što drugi traže od vas, načina komunikacije ili uklapanja u neku sredinu. Ovim vještinama zapravo nadograđujete sebe kao ‘društveno biće’ jer učite biti dijelom veće, manje, poznate ili nepoznate grupe, kako jasno reći što mislite i kako napraviti da ostali shvate što govorite.

Izdvojeni članak

Bili smo na programu Coca-Colina podrška mladima: Evo zašto biste se i vi trebali prijaviti

Najbolji primjeri takvih vještina su komunikacijske ili prezentacijske te vještine pregovaranja, o kojima smo više pisali ovdje. Još možemo govoriti o radnoj etici, radu u timu, networkingu, upravljanje vremenom, rješavanje problema ili sukoba, kritičko razmišljanje te brojnim drugim vještinama. Sve to na neki način učimo kroz cijeli život, ali nikada se ne fokusiramo samo na njih.

Zato je Coca-Cola HBC Hrvatska pronašla rješenje za taj problem! Naime, već treću godinu za redom održavaju besplatne radionice Coca-Colina podrška mladima za studente i nezaposlene mlade ljude na kojima rade upravo na usavršavanju gore navedenih vještina. Stručnjaci iz različitih područja poslovnog svijeta drže inspirativne i sadržajno bogate radionice na kojima se mogu naučiti brojne korisne stvari potrebne za što brži pronalazak posla.

Jedna od stvari na kojima se radi na radionicama je i razgovor za posao. Neki od predavača su nam otkrili dio svojih predavanja u videu, a ako želite čuti ostatak, prijavite se!

Radionice prije ljetne stanke

Radionice će se ovog lipnja održati u Zagrebu, 6. i 7. lipnja te 13. i 14. lipnja, i u Koprivnici 17. i 18. lipnja. Ako se želite prijaviti, možete to učiniti putem web stranice. Nakon lipnja, prve radionice održat će se u rujnu.

Sve što trebate izdvojiti je svoje vrijeme, i to po osam sati dva dana. Zauzvrat, dobivate obrok i beskonačnu količinu Coca-Cola napitaka, priliku dobiti puno savjeta od iskusnih stručnjaka, naučiti kako se treba ponašati na razgovoru za posao, naučiti kako ostvariti dobar networking i mnoge druge korisne stvari. Osim toga, svi sudionici ulaze u bazu podataka partnera projekta Grupe Selectio, vodeće grupacije na području upravljanja ljudskim potencijalima u Hrvatskoj. To znači da će vas uzeti u obzir ako se pojavi neki posao za koji se možete prijaviti.

Da vrijedi izdvojiti neko vrijeme i doći na ovu radionicu potvrđuju i brojni bivši polaznici Coca-Coline podrške mladima.

– Program je jedan od najkorisnijih na kojima sam ikada bio i apsolutno preporučam svima da se prijave i da sudjeluju. Slične radionice o podršci mladima sam pronašao jedino kod kolega iz Studentskog zbora, ali nije bilo tako temeljito i stručno kao na Coca-Colinom programu podrške mladima. Program mi je pomogao da se bolje organiziram i isplaniram dobro način i tehnike koje će me dovesti do zaposlenja. Pripremili su nas kroz gotovo sve korake do tog traženog cilja – kao što je priprema životopisa, intervjua i upravljanjem vremena ta organizacijom zadataka. Uvjeren sam da je ovaj program mnogima bio odlično i korisno iskustvo, rekao nam je Bruno, nedavno diplomirani politolog koji je sudjelovao na radionici početkom ove godine.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap