Pretraga

Prijavite se za stipendiju koju Američki Hrvati dodjeljuju nadarenim učenicima!

A- A+

I ove je godine raspisan natječaj za stipendiju koja se dodjeljuje nadarenim učenicima završnih razreda srednjih škola, koji planiraju najesen upisati fakultet. Stipendiju dodjeljuje Hrvatska školska zaklada, a na natječaj se možete prijaviti do 15. svibnja ove godine.

Hrvatska školska zaklada/Facebook

Hrvatska školska zaklada (Croatian Scholarship Fund) je nepolitička, dobrotvorna i neprofitna organizacija utemeljena 1989. u Kaliforniji. Njihov je primarni cilj pomoći pri razvoju mladih i uspješnih Hrvata iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, i to stipendijama.

Prijaviti se mogu nadareni i učenici slabijeg imovinskog stanja

Prijaviti se za ovu stipendiju mogu hrvatski državljani koji žive na prostoru Hrvatske ili Bosne i Hercegovine. Trenutno moraju biti učenici završnih razreda srednjih škola, a na jesen se (akademska godina 2019./17.) planiraju upisati na jedno od sveučilišnih ili stručnih studija u Republici Hrvatskoj ili Bosni i Hercegovini.

Prosjek ocjena svake školske godine u srednjoj školi mora biti najmanje 4.0.Upute se primaju samo u online formi putem prijavnice na stranicama Zaklade. Osim popunjene prijavnice, prilaže se i dokumentacija u elektroničkom obliku: krsni ili rodni list, domovnica, svjedodžba 1.-3. razreda srednje škole i izvješće ocjena s polugodišta 4. razreda. Potrebne su i dvije preporuke, preporuka ravnatelja ili učitelja škole, te lokalnog svećenika, predsjednika društva i slično. Osim toga, treba poslati i financijsko izvješće o prihodima, kratku biografiju (ne u CV) te fotografiju dobre kvalitete.

Završni rok za prijavu je 15. svibnja 2016. godine, a novi stipendisti bit će stipendirani tijekom svoga petogodišnjeg obrazovanja.
S obzirom na velik broj prijava, prednost pri odabiru će imati budući studenti izvrsnih ocjena i slabijeg imovinskog stanja.

Čitav natječaj možete pročitati ovdje.

Izdvojeni članak

Brucoši slabijeg socijalnog statusa diskriminirani natječajem Sveučilišta u Osijeku

Zahvaljujući stipendiji dosada diplomiralo više od tri stotine studenata

Zaklada stipendira nadarene studente u domovini od 1993. do sada je – zahvaljujući materijalnoj potpori zaklade – diplomiralo više od tri stotine studenata na različitim fakultetima koji danas pomažu razvoju svoje zemlje. Geslo zaklade je ‘Stvaranje lidera kroz obrazovanje’ a temeljna misija pomoći Hrvatskoj ulažući u mlade i sposobne ljude, koji će u budućnosti nositi njezin razvoj.

Zakladu vode i potpomažu američki Hrvati drugog i trećeg naraštaja od kojih većina i ne govori hrvatski jezik, ali žele pomoći napretku domovine svojih roditelja i djedova.

Prošle godine zahtjev na stranicama Zaklade popunilo je više od 150 učenika, a stipendiju je dobilo njih 12, sedmero iz Hrvatske te petero iz Bosne i Hercegovine

Copy link
Powered by Social Snap