Pretraga

Prijevoz za srednjoškolce i studente u Zagrebu jeftiniji nego u Zadru, Splitu i Rijeci

A- A+

Studenti i učenici u hrvatskim gradovima imaju popuste na mjesečne ili godišnje karte. S obzirom na to da se javni prijevoz razlikuje u svakom mjestu i cijene variraju. Iako Zagreb s tramvajima i busevima ima najveću mrežu, prijevoz za srednjoškolce je jeftiniji nego li u Splitu, Rijeci te Zadru, dok se studenti skuplje voze i u Osijeku.

Javni prijevoznici hrvatskih gradova nude popuste za studente i učenike kako bi mladima omogućili jeftiniji odlazak u školu ili fakultet. U našem tekstu pročitajte koliko, prema cjenicima objavljenima na webu, koštaju mjesečne karte u svim sveučilišnim gradovima, osim Varaždina i Koprivnice, koje smo izostavili zbog premale mreže.

U Puli najskuplje mjesečne karte za učenike i studente

Studentski i srednjoškolski mjesečni prijevoz najskuplji je u Puli. Bez gradske potpore, koju ostvaruju samo osobe s dječjim doplatkom, pokaz za prvu zonu ih košta čak 140 kuna.

Grad na vrhu istre slijedi Zadar. Liburnija za mjesečni gradski prijevoz učenika i studenata traži 135, dok riječki prijevoznik mjesečni pokaz naplaćuje kunu jeftinije.

Zagreb s najvećom mrežom javnog prijevoza skoro najjeftiniji

Vožnja u prvoj zoni Splita je 130 kuna, a deset kuna je jeftiniji Zagreb, koji ima uvjerljivo najveću mrežu javnog prijevoza.

Osijek je jedini grad u kojem učenici i studenti plaćaju različite naknade. Dok je srednjoškolcima dovoljno svega 55 kuna, za put na fakultet mora se izdvojiti 120 kuna mjesečno. Najjeftiniji je Dubrovnik, u kojem svi koji se još školuju moraju izdvojiti 50 kuna za gradsko i 80 za šire područje.

U cijene nisu uključene eventualne subvencije navedenih gradova.

Copy link
Powered by Social Snap