Pretraga

Priključite se humanitarnim akcijama za žrtve poplave: Gdje i kako sve možete donirati i volontirati

A- A+

Iako se razina Save lagano spušta, žrtve poplave u Hrvatskoj, BiH i Srbiji mjesecima se neće oporaviti od nesreće koja ih je pogodila. Ako se još uvijek niste odazvali humanitarnoj akciji za pomoć građanima pogođenima plimnim valom, evo na koji se sve način možete uključiti i gdje ostaviti svoju donaciju.

Foto: Facebook

U slučaju da niste uspjeli donijeti svoju donaciju za žrtve poplave na području Hrvatske, BiH i Srbije, još uvijek nije kasno. U nastavku pogledajte kako se možete uključiti u humanitarnu akciju kao i gdje preko vikenda, ali i sljedeći tjedan, možete odnijeti pakete i vrećice potrepština za ugrožene. Također možete i udomiti građane koji su ostali bez krova nad glavom.

Izdvojeni članak

Studenti diljem Hrvatske se ujedinili u pomoći građanima ugroženim poplavama

Glavni kolodvor i dom na Savi

Volonteri Studentskog Vala Pomoći kao i dio zavičajnih klubova postavili su svoje štandove i na glavnom zagrebačkom kolodvoru, stoga svoje donacije možete ostaviti i na toj lokaciji. Na Facebook profilu Studentskog Vala Pomoći možete pratiti objave kako biste doznali što je trenutno najpotrebnije stanovinicima Hrvatske i susjednih BiH te Srbije koje je pogodila poplava.

Također, ako vam je bliže, možete posjetiti i Studentski dom Stjepana Radića na Savi gdje volonteri skupljaju i razvrstavaju donacije od ponedjeljka do subote od 9:00 do kraja, kao su studenti naveli na svojim plakatima.

FPZG nastavlja s humanitarnom akcijom

Iako je akcija najavljena do 23. svibnja, Klub studenata i Studentski zbor Fakulteta političkih znanosti i dalje će na Lepušićevoj 6 biti otvoreni za sve donacije svakim radnim danom od 9:00 do 21:00 sat.

Izdvojeni članak

Studenti poručuju: Higijenske potrepštine i lijekovi su najnužniji te molimo građane za što više donacija

Bar Limb u blizini FER-a

Ako želite pomoći pogođenim građanima susjedne BiH, to možete učiniti u Limb baru na adresi Plitvička 16, Zagreb (u Blizini FER-a) od 16:00 do 23:00 sata.

– Danas skupljamo pomoć za naše drage susjede iz Bosne koji su ostali
bez svega. Dofurajte higijenski pribor, koju kutiju analgetika, aktivni
ugljen, vlažne maramice, dezinfekcijska sredstva (prvenstveno za vodu) i
sredstva za zaštitu od insekata, sredstva za čišćenje, gumene rukavice, poručili su humanitarci.

Preko Facebooka udomite građane

U slučaju da želite udomiti žrtve plimnog vala, potonje možete učiniti preko Facebook stranice ‘Smještaj za žrtve poplava.’ Sve što trebate napraviti jest ostaviti svoj kontakt na stranici.

Izdvojeni članak

U domu na Savi prikupljanje pomoći za ugrožene građane BiH

Crveni križ u potrazi za volonterima

U akciju pomoći žrtvama poplave uključen je i Crveni križ kojemu bi zbog nedostatka volontera dobro došli ljudi spremni na pomoć. U slučaju da nemate vremena za volontiranje, a željeli biste dati svoj doprinos, potonje možete napraviti na sljedeći način:

  • Pozivom na broj 060 90 11 (6,25 kuna)

  • Online donacijama

  • Uplatom na sljedeće brojeve računa:

– Privredne banke Zagreb IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08 (za uplatu iz inozemstva SWIFT: PBZGHR2X)

– Hrvatske poštanske banke IBAN: HR7023900011500085181 poziv na broj 08, (za uplatu iz inozemstva SWIFT: HPBZHR2X)

– Zagrebačke banke IBAN: HR5123600001501495626 poziv na broj 08, (za uplatu iz inozemstva SWIFT: ZABAHR2X)

Građani željni pomoći svoje donacije trebaju odnijeti u svoja općinska ili gradska društva Hrvatskog Crvenog križa.

Zagrepčani svoje donacije mogu u Crveni križ donijeti i tijekom subote 24. svibnja i nedjelje 25. svibnja na adresu Ulica Crvenog križa 16 u vremenu od 8:00 do 20:00 sati.

Na sljedećem linku možete pronaći adresar svih društava HCK po županijama. (Desni izbornik)

Izdvojeni članak

Grupa na Facebooku prikuplja knjige i pribor za maturante pogođene poplavama

Na Zagrebačkom Velesajmu nedostatak volontera

Iz Ministarstva socijalne politike i mladih u priopćenju su naveli kako je interes građana da pomognu materijalnim donacijama i dalje velik, stoga na Zagrebačkom Velesajmu, Paviljon 34 (Ulaz Istok 3 i Zapad 3) raste potreba za volonterima.

Ministarstvo socijalne politike i mladih poziva volontere i sve građane dobre volje da se odmah jave Volonterskom centru Zagreb. Kontakte možete pronaći ovdje, naveli su u priopćenju iz Ministarstva.

Pozovite Taxi Cammeo

– Ovim putem pozivamo sve građane iz okolice Zagreba, Rijeke i Osijeka koji žele donirati humanitarnu pomoć za unesrećene, a nemaju ih mogućnosti dostaviti, da nazovu ‘SOS broj’ i taxi vozilo će preuzeti donacije i besplatno ih prevesti na lokacije za prikupljanje pomoći. Taxi Cammeo ‘SOS broj’ za prikupljanje pomoći je: 01 / 6288 990 i služi isključivo za prikupljanje pomoći, navode iz Taxi Cammea.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap