Pretraga

Prilika za gejmere: Počeli upisi u dvije srednje škole za game developere

A- A+

U tijeku su upisi učenika u srednju školu. Iz hrvatskog središta gaming industrije – Poduzetničkog inkubatora PISMO najavljuju treću generaciju učenika u Tehničkoj školi Sisak i drugu u Srednjoj školi Novska. Tehničar za razvoj videoigara relativno je novi smjer, a po otvaranju izazvao je veliki broj prijava. Isto se očekuje i u ovoj školskoj godini.

tehničar za razvoj videoigara

Postanite tehničar ili tehničarka za razvoj videoigara! Ovi se stručnjaci obrazuju u dvije škole u Hrvatskoj, u Novskoj i u Sisku | Foto: Poduzetnički inkubator PISMO

Tehničar za razvoj videoigara razvija i programira videoigre. Ova skupina tehničara radi u raznim razvojnim okolinama. Mogu primjerice dizajnirati razne grafičke elemente potrebne za izradu videoigara, implementirati razne vizualne efekte u videoigrama, animirati 3D objekte, producirati audio i video sadržaje, upravljati projektnim fazama razvoja videoigara, raditi u timovima, testirati kvalitetu videoigara s aspektom iskustva igrača i sudjeluju u procesu plasiranja proizvoda na tržište.

Izdvojeni članak

Svi žele izrađivati videoigre: Ogromna navala za novi smjer, a ima mjesta samo za 24 osmaša

Nakon završene tehničke strukovne četverogodišnje škole i polaganja završnoga rada, stječe se kvalifikacija koja omogućuje zaposlenje kao dizajner grafičkih elemenata i sadržaja, programer. Upravo to je posebnost smjera Tehničar za razvoj videoigara jer završetak škole omogućuje rad u IT sektoru, ne samo u industriji videoigara. Nakon položene državne mature učenicima se pruža mogućnost visokoškolskog obrazovanja na fakultetima kao što su Fakultet elektrotehnike i računarstva, Tehničko veleučilište u Zagrebu, Fakultet organizacije i informatike te na drugim fakultetima i stručnim studijima.

tehničar za razvoj videoigara

S ovim zanimanjem ćete sigurno pronaći posao, kažu iz Poduzetničkog inkubatora | Foto: Poduzetnički inkubator PISMO

Nema nezaposlenih tehničara za razvoj videoigara i zato upiši školu koja omogućuje da imaš posao odmah poslije srednje, ali i da radiš tijekom studija. Doznajte više o upisu u Tehničkoj školi Sisak putem ove poveznice, a o upisu u Srednjoj školi Novska čitajte ovdje.

Plaćaju vam da postanete game developer!

Zanimljivost hrvatskog središta gaming industrije je što imaju plan i za one koji su već završili neku srednju školu, a žele se okušati u gaming industriji. U tijeku su prijave u inkubatoru PISMO za polaznike koji se 6 mjeseci uz minimalnu hrvatsku plaću obučavaju kako proizvesti videoigru. Netko ti plaća da učiš o videoigrama, zvuči sjajno zar ne? Više pročitajte na ovom linku.

Prilika za gejmere: Počeli upisi u dvije srednje škole za game developere
Share via
Copy link
Powered by Social Snap