Pretraga

Prilika za sve ljubitelje znanosti: PMF organizira znanstveno-popularnu manifestaciju Dan i noć

A- A+

Pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske i uz partnerstvo Državnog hidrometeorološkog zavoda i Europske komisije, Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu u petak, petog svibnja, organizira znanstveno-popularnu manifestaciju Dan i noć na PMF-u.

Ovoga petka, petog svibnja, na PMF-u se održava znanstveno-popularna manifestacija Dan i noć. Riječ je o jednom od najvećih događaja popularizacije znanosti u Hrvatskoj u organizaciji jedne javne institucije.

Promicanje znanosti

Nastao je 2016. godine, povezivanjem dotad samostalnih cjelina koje su se održavale na svih sedam odsjeka PMF-a: Noć biologije, Fizika danas, Geofizika uživo, Otvoreni dan geografije, Otvoreni dan geologije, Otvoreni dan kemije i Otvoreni dan matematike.

Glavni cilj Dana i noći na PMF-u je promicanje prirodoslovlja, matematike i računarstva najširoj javnosti, posebice djeci predškolskog uzrasta te učenicima osnovnih i srednjih škola. Iz PMF-a kažu da im je želja potaknuti što veći broj učenika za odabir studija i karijere u ovim područjima djelatnosti te predstaviti znanost na drukčiji, pristupačniji i zanimljiviji način.

– Predavanja uz pokuse, brojne radionice, posjeti laboratorijima, samo su dio aktivnosti kojima želimo potaknuti zanimanje za prirodne znanosti. Posjetitelji mogu pronaći i brojne informacije, zaigrati poneku igricu i jednostavno uživati u čarima znanosti, navode iz PMF-a.

Program podijeljen u tri cjeline

Program je, inače, podijeljen u tri cjeline: dnevni, noćni i online. Tijekom dana, od 9 do 18 sati će se održati 41 predavanje, 39 radionica i više od 20 ostalih aktivnosti. Noćni dio programa će u 18:30 otvoriti zbor PMF-a, nakon čega slijede znanstveno-popularna predavanja, predstava i kviz za posjetitelje. Najmlađi će moći posjetiti izložbeni prostor s pokusima, a sam kraj programa će obilježiti koncert grupe Vatra.

Više informacija dostupno je na sljedećoj poveznici, a u nastavku možete vidjeti fotografije s prošlogodišnje manifestacije.

 

Copy link
Powered by Social Snap